Asgari ücrete yılda bir kez zam yapılacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Asgari ücrete yılda bir kez zam yapılacak

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Eskisi gibi tek zam olacak şekilde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Vedat Işıkhan “Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız. Allah izin verirse ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Bütün parametreler iyiye gidiyor” açıklamasını yaptı.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, önümüzdeki yıl asgari ücrete bir defa zam yapılması üzerine çalıştıklarını söyledi. Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını cevaplayan Bakan Işıkhan, hedeflerinin çalışanı enflasyona ezdirmemek olduğunu tekrarladı. Işıkhan “Önümüzdeki ay çalışmalara başlayacağız. Önce kendi içimizde çalışmaları tamamlayıp daha sonra istişarelere başlayacağız. Zam oranı her zaman yılda bir kez uygulanıyordu. En son uygulanan ara zamlar ekstra olmuştu. İhtiyaç hasıl olduğundan, Cumhurbaşkanı’mızın öngörüsüyle aradaki farkı kapatmak için böyle bir değerlendirme yapıldı. Şimdi eskisi gibi tek zam olacak şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız. Allah izin verirse ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz.  Tüm parametreler iyiye gidiyor çünkü” dedi.

5 PUANLIK PRİM İNDİRİMİNDEN 7,5 MİLYON KİŞİ FAYDALANDI

Öte yandan Bakan Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından uygulanan 5 puanlık prim indiriminden bugüne kadar faydalanan sigortalı sayısının 7 milyon 579 bin kişiye ulaştığını bildirdi. Primlerini zamanında ödeyen, işlemlerini kanuni süresi içerisinde gerçekleştiren, kayıt dışı işçi çalıştırmayan vatandaşların 5 puanlık prim indiriminden faydalanabileceğini de sözlerine ekleyen Işıkhan, çalışanın ve üretenin yanında olmaya devam edeceklerini de kaydetti. Buna göre vatandaşlar 2023’ün Temmuz ve Aralık ayları arasında brüt asgari ücrete göre her bir sigortalı için 670,73 lira ile 5.030 lira arasında indirimden faydalanarak yüzde 13,3 daha az prim ödeme imkânından faydalanabilecek. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...