Asgari ücret pazarlığında 2. raunt: Kritik toplantı yarın yapılacak! Cevdet Yılmaz'dan yeni açıklama geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Milyonların nefesini tutup beklediği asgari ücrette zam pazarlığı sürüyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı yarın yapılacak. Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'da asgari ücret ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Asgari ücrette zam pazarlığı yarın ikinci raunduna hazırlanıyor...

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını yarın saat 10.00'da yapacak.

Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları sunacağı toplantıda, taraflar ara zam rakamına dair pazarlık yürütecek.

BAKAN VE SENDİKA BAŞKANLARI TOPLANACAK

Öte yandan, komisyon toplantısının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol saat 14.00'te bir araya gelecek.

İŞÇİ KESİMİ TALEPLERİNİ İLETECEK

İlk toplantıda rakam telaffuz edilmemişti. Bu kez işçi kesiminin zam oranına ilişkin taleplerini iletmesi bekleniyor.

Komisyon, tüketici fiyat endekslerini ve geçinme endekslerini dikkate alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın saha çalışmaları değerlendirilecek.

İşçi ve işveren sendikasının çalışmaları da ele alınacak.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ BELLİ OLMASI BEKLENİYOR

Asgari ücretin yeni dönemde kaç liraya yükseleceğinin Kurban Bayramı'ndan önce belli olması bekleniyor. 

CEVDET YILMAZ'DAN YENİ AÇIKLAMA

Haber Global'de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada, "Ümit ederiz ki bu üç kesim bir ortak noktada anlaşsınlar, o da enflasyona karşı çalışanlarımızın ezdirilmemesi." dedi.

"ŞİMDİDEN SÖYLEYEMEYİZ"

"Bir sürü dengeyi dikkate almak durumundasınız." diyen Yılmaz, "Bir taraftan işverenlerin de perspektifine bakmamız lazım. İşletmelerimiz de ayakta kalacak ki daha fazla insana iş imkanı sağlasınlar. Şimdiden nasıl bir sonuç çıkacağını söyleyemeyiz. Bekleyip göreceğiz." mesajı verdi. 

Kaynak: Anadolu Ajansı - Haber Global

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...