Arabistan petrolün yükselmesini istemiyor

Arabistan petrolün yükselmesini istemiyor

Ekonomi Haberleri

OPEC ülkelerinin Rusya'ya güvenmediği, örgütün en nüfuzlu üyesi olan Suudi Arabistan'ın bu sebeple üretimde kısıtlamaya gitmediği öne sürüldü.

Ekonomik Araştırma ve Strateji Enstitüsü Arabia Monitor'un Baş Ekonomisti Florence Eid-Oakden, "Suudiler 1980'lerin ortasında üretim kısıtlamasına gitmişti, fakat diğer ülkeler aynı şeyi yapmayınca kendi pazar payında zarar etmişti. Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri bu sefer piyasadaki paylarını koruma, hatta artırma çabasındalar. Bu 3 ülkenin düşük petrol fiyatlarına yıllarca dayanacak nakit rezervleri var" değerlendirmesinde bulundu. Capital Economics'in Enerji Piyasaları Ekonomisti Liza Ermolenko da Rusya'nın OPEC için güvenilir bir ortak olmadığını ifade etti. Ermolenko, Suudilerin "Rusya ve İran'ın işine yarayacak şekilde petrol üretimini kısarak fiyatların yükselmesine sebep olmayacağını" söyledi. Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali al-Naimi, 21 Aralık'ta yaptığı açıklamada düşen petrol fiyatlarının sorumlusu olarak Rusya ve ABD gibi OPEC üyesi olmayan üreticileri göstermiş ve bu ülkelerin üretimi azaltması halinde fiyatların toparlanacağını belirtmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...