Altın fiyatlarında sert yükseliş!

/ Kaynak: AA
Altın fiyatlarında sert yükseliş!

Ekonomi Haberleri  / AA

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1.260,92 dolara çıkarak son 4 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Dün, ABD'de açıklanan aralık ayı perakende satışlar verisinin beklentilerden fazla düşüş kaydetmesiyle ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 1,80 seviyesinin altına gerilemesi, altın fiyatlarının 1.244 dolara kadar yükselmesine neden oldu. Bugün güne 1.229 dolardan başlayan altının ons fiyatı, analistlerin destek olarak tanımladıkları 1.227 doların üzerinde tutunmasının ardından hızlı bir şeklide yükselişe geçti ve 8 Eylül 2014'ten bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 1.260,92 dolara ulaştı. Altının ons fiyatı 8 Eylül 2014'te 1.271,95 doları görmüştü. Analistler, küresel resesyon riskinin piyasalarda yoğun olarak tartışılmaya başlanmasının, güvenli bir yatırım aracı olarak görülen altının, emtia fiyatlarındaki düşüşten pozitif ayrışmasında etkili olduğunu dile getiriyor.
Teknik olarak altının ons fiyatında 1.263 doların güçlü direnç konumunda olduğunu belirten analistler, bu seviyenin aşılması durumunda 1.287 doların gündeme gelebileceğini aktarıyor.
Analistler, aşağı yönlü hareketlerde ise 1.230 doların destek konumuna gelebileceğini ifade ederek, bu seviyenin üzerinde kalınmaya devam edilmesi durumunda yükseliş trendinin korunacağını tahmin ediyor.
İşte Altın fiyatları
Altın fiyatlarında sert yükseliş!
GÜVENLİ LİMANA YÖNELİM ARTTI


"Gelişmiş ülke merkez bankalarından birinin daha faiz indirmesinin sermaye hareketlerinde oluşturabileceği artış ile beraber riskli varlıkların değer kaybettiğini, güvenli varlık olarak nitelendirilen araçlara yöneliminin arttığını görüyoruz. Özellikle Almanya tahvil faizlerindeki hareket de dikkat çekmektedir. Altında 1230 seviyesi üzeri orta ve uzun vadede yukarı yönlü eğilimi destekleyebileceği gibi, 1.253 üzerinde kapanışlarda da 1.270 ve 1.280 seviyeleri hedeflenebilir. Altının 1.253 üzerinde kalamaması ve piyasalardaki volatilitenin azalması halinde altında 1.230 desteği izlenecektir.


İsviçre Merkez Bankası, ekonomiyi Euro Bölgesi'ndeki borç krizinden korumak için uygulamaya koyduğu, üç yıldır süren politikayı sonlandırdı. Merkez bankası, sürpriz bir şekilde, belli bir istisna eşiğini aşan vadesiz mevduat hesap dengelerine uyguladığı faizi eksi yüzde 0.25'ten eksi yüzde 0.75'e indirdi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...