Altın fiyatlarında ABD şoku! Gram altın düştü: 31 Mart gram ve çeyrek altın kaç TL?

Düzenleyen:
Altın fiyatlarında ABD şoku! Gram altın düştü: 31 Mart gram ve çeyrek altın kaç TL?

EKONOMİ Haberleri

Altın fiyatları ayın son gününde de araştırılmaya devam ediyor. Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşla birlikte yükselişe geçen altın yaşanan sıcak gelişme ile gerilemeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda zirveden bir türlü düşmeyen altın fiyatları, ABD'nin stratejik petrol rezervlerinden günlük 1 milyon varillik bir kısmı piyasaya sürmeyi değerlendirdiği haberleriyle geriledi. 1000 liraya kadar çıkan gram altın şuan 908 TL’ye kadar geriledi. Yatırımcılar ise altın fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki bugün altın fiyatları ne kadar? Gram altın kaç TL? Altın fiyatları düştü mü? İşte 31 Mart 2022 güncel altın fiyatları…

Altın fiyatlarındaki dalgalanma yatırımcıları harekete geçirdi. Altın fiyatları yakından takip edilirken, gram altın ve çeyrek altın fiyatları araştırılmaya başlandı. Rusya ile Ukrayna gerilimi ile tırmanışa geçen altın fiyatları, atılan diplomasi adımları ile düşüşe geçmişti. ABD’den gelen sıcak gelişme ile altındaki düşüşler hızlandı. ABD’nin stratejik petrol rezervlerinden önemli bir kısmını kullanacağına dair işaretlerin görülmesi ve yüksek enflasyona dair endişelerin bir miktar gevşemesiyle altın fiyatlarında düşüşler hızlandı. Gram altın güne ise 907 TL’den başladı. Peki 31 Mart 2022 altın fiyatları ne kadar? Gram altın kaç TL? Altın fiyatları düştü mü? İşte güncel altın fiyatları… 

ALTIN FİYATLARINA İSTANBUL ETKİSİ 

Rusya ile Ukrayna arasında İstanbul’da gerçekleşen barış müzakereleri sonrası piyasalarda rahatlama olmuştu. Olumlu hava ile altın fiyatlarında düşüşler yaşanmıştı. Ons altın 1890 doların altını görürken, gram altın fiyatı da 885 liraya kadar gerilemişti. Gram altında değer kaybı yüzde 3’ü aşmıştı. 

ABD’DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA 

Bloomberg kaynaklarına göre Biden yönetimi ülkenin petrol rezervlerinden günlük 1 milyon varillik bir kısmı birkaç aylığına piyasaya sürerek artan benzin fiyatlarıyla mücadele ve Rusya’dan oluşan tedarik boşluklarını doldurmayı değerlendiriyor. Çıkan bu haberler sonrasında altın fiyatlarında düşüşler görüldü. 

GRAM ALTINDA DÜŞÜŞ 

Yurt içinde gram altın fiyatında da düşüş eğilimi görülüyor. Güne 910 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda 907 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 903 lira, en yüksek ise 911 lira seviyeleri görüldü.

Altın fiyatlarında ABD şoku! Gram altın düştü: 31 Mart gram ve çeyrek altın kaç TL?

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR OLDU? 31 MART 2022

Altın fiyatları 31 Mart 2022 Perşembe günü hareketliliğini koruyor. İşte güncel rakamlar ve anlık altın fiyatları alış satış rakamları;

GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Saat 07.30'da kaydedilen verilere göre gram altın 904 lira alış 909 lira satış fiyatı üzerinden  liradan işlm görüyor.

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR?

Çeyrek altın fiyatları saat 07.30'da kaydedilen verilere göre 1448 lira alış ve 1480 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

SPOT ALTIN TL/GR FİYATI

905,70

905,85

ALTIN/ONS ($) FİYATI

1.918,93
1.919,93

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

5.796,49
5.906,12

YARIM ALTIN FİYATI

2.889,19
2.962,12

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...