Altın enflasyon verisi öncesi sert düştü! Gram altın yeniden yükselir mi? Uzman isimden tahmin geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar, Ahaber
- Güncelleme:
Altın enflasyon verisi öncesi sert düştü! Gram altın yeniden yükselir mi? Uzman isimden tahmin geldi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Ajanslar, Ahaber

Altın fiyatları kritik ABD enflasyon verisi öncesinde son iki haftanın en düşük seviyesine indi. Kritik enflasyon verisi sonrasında gram altın yükselir mi düşer mi? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı'dan dikkat çeken tahmin geldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında ekranlarda 1700 TL'nin altına inen gram altında gözler ABD'den gelecek kritik enflasyon verisine çevrildi. Uluslararası piyasalarda altın fiyatları son iki haftanın en düşük seviyesine inerken, yatırımcılar "Gram altın düşer mi yükselir mi?" sorusuna yanıt arıyor. Merak edilen soruya Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı'dan cevap geldi. İşte altın piyasasında güncel rakamlar ve son tahminler...

PİYASALARDA GÖZLER ABD'DE

Küresel piyasalar, arz kısıtlamalarıyla son 10 yılın baskısıyla karşı karşıya kalan petrol fiyatlarındaki negatif seyir izleyen petrol fiyatlarının gölgesinde ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verilerine kilitlendi. 

ALTIN FİYATLARI SON 2 HAFTANIN EN DÜŞÜĞÜNDE

Uluslararası piyasalarda 1885 dolar bandına geri çekildikten sonra istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle 1950 dolar seviyesine çıkan Ons altın dün yeniden düşüşe geçti. Ons altın, dünkü işlemlerde 1924,54 dolar ile günün en yükseğini gördükten sonra sert düştü. ABD enflasyon verisi öncesinde son iki haftanın en düşük seviyesine yakın seyrededen Ons altın 1.911 dolardan işlem görüyor.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Kelvin Wong, “ABD enflasyon verisinin beklenenden daha sıcak gelmesi durumunda bu durum 10 yıllık tahvil getirilerini daha yukarı taşıyacak ve altını olumsuz etkileyecek” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTINDA SON DURUM

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında 1700 TL'nin altına sarkan gram altın, ons altındaki düşüşten etkilenmeye devam eidyor. Dünkü işlemlerde 1626 TL'ye kadar geri çekilen gram altın, daha sonra toparlanarak yeniden 1666 TL seviyesine yükseldi. Kapanışta 1651 TL'yi gören gram altın yeni güne 1652 TL'den başladı. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.715 lira, Cumhuriyet altını da 10.965 liradan satılıyor.

Altın enflasyon verisi öncesi sert düştü! Gram altın yeniden yükselir mi? Uzman isimden tahmin geldi

GRAM ALTIN DÜŞECEK Mİ YÜKSELECEK Mİ?

Gram altının enflasyon rakamları sonrasında yönünün ne olacağına ilişkin Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı dikkat çeken açıklamalarda bulundu. AHaber'e konuşan Sarı'nın tahmini şu şekilde:

"Gram altında 1.600 ile 1.700 arasında yatay bir bant içerisindeyiz. Bugün ons altındaki yönün belirlenebilecek olması burada içeride gram altını da etkileyebilir. Eğer enflasyon rakamları yüksek gelirse bir miktar ons altında düşüşler gelebilir. Özellikle 1.900 dolar seviyesinin altını test edebilir bu da iç piyasada gram altının düşüşünü tetikleyebilir.

Yukarıda ise ons altında yeniden 2 binli rakamları konuşabilmemiz için 1.950 ve üzerinde seviyeleri görmemiz gerekiyor bugün için bir miktar zor ama 1.950'nin üzerinde kapanışlar olursa ons altında yükselişler gelebilir diyebiliriz. Yukarıda ise ons altında yeniden 2 binli rakamları konuşabilmemiz için 1.950 ve üzerinde seviyeleri görmemiz gerekiyor bugün için bir miktar zor ama 1.950'nin üzerinde kapanışlar olursa ons altında yükselişler gelebilir diyebiliriz."

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar, Ahaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...