Libya'da 6 bin kişinin öldüğü sel suları Derne şehrini böyle vurdu! Kaçmaya fırsat bulamadılar...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi - Ajanslar
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi - Ajanslar

Libya'yı vuran Daniel Kasırgası, Derne kentinde felakete neden oldu. Şiddetli yağış nedeniyle çöken barajlar, Derne'de en az 6 bin kişinin ölmesine, 10 bin kişinin de kaybolmasına neden oldu. Derne'deki felaketin ilk anlarını gösteren görüntülerde, sel sularının şehri nasıl vurduğunu gösteriyor.

Libya’nın doğusunda etkili olan Daniel Kasırgası, ülke tarihinin en büyük doğal afetlerinden birine neden oldu. Özellikle Derne kentindeki yağış, şehirdeki barajların çökmesine neden oldu. Barajların çökmesi Libya’nın Derne kentinde şu ana kadar 6 bin kişinin öldüğü bildirilirken, 10 binden fazla kişinin ise kayıp olduğu ifade edildi.

Kuzey Afrika ülkesinde meydana gelen felaketin görüntüleri, binlerce insanın yaşadığı korkunç anları gözler önüne serdi. Görüntülerde, sel sularının şehir merkezine doğru hızla ilerlediği anlar yer aldı. Görüntülerde, sel sularının dere yatağından akarak hızla şehir merkezine geldiği görüldü. Sel sularını gören vatandaşların arabalarıyla birlikte kaçmaya çalıştığı dikkat çekiyor.

Libya'da 6 bin kişinin öldüğü sel suları Derne şehrini böyle vurdu! Kaçmaya fırsat bulamadılar...

6 BİN ÖLÜ, 10 BİNLERCE KAYIP

Libya'nın doğusundaki Temsilciler Meclisi (TM) tarafından atanan hükümetin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık el-Harraz, ülkenin doğusunu etkisi altına alan sel felaketinde yalnızca Derne'de ölenlerin sayısının 6 bin kişiye ulaştığını söyledi.

Selde hayatını kaybeden ve kimlik tespiti yapılanlardan bin 300 kişinin naaşının toprağa verildiğini aktaran Harraz, sel felaketinde bazı ailelerin tamamının yok olması dolayısıyla kimlik tespiti yapılamayan çok sayıda ceset bulunduğunu ve bunların şu an defnedilemeyeceğini belirtti. Harraz, hayatını kaybedenlerin sayısının 10 bini aşabileceğini belirtti.

Libya'da 6 bin kişinin öldüğü sel suları Derne şehrini böyle vurdu! Kaçmaya fırsat bulamadılar...

TÜRKİYE’DEN YARDIM

Derne'de sel felaketinden ölenlerin sayısının 10 bini aşabileceğini ifade eden Harraz, "Halen bulunamayan çok sayıda ceset var ve şu anda Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır'dan gelen uzman kurtarma ekipleri sele kapılarak denize sürüklenen cesetleri kurtarmak için çalışıyor." dedi.

TÜRKİYE’Yİ ES GEÇEN DANİEL LİBYA’DA 5 ŞEHRİ VURDU

Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi es geçen Daniel Kasırgası, 10 Eylül'de Libya'nın doğusundaki "Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu. Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle dün ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmiş, Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara sel felaketinden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulunmuştu.

Libya'da 6 bin kişinin öldüğü sel suları Derne şehrini böyle vurdu! Kaçmaya fırsat bulamadılar...

BÖLÜNMÜŞ BİR ÜLKE

Libya'da yönetim, Muammer Kaddafi'nin 2011'de devrilip öldürülmesinden bu yana doğu ve batı olarak ikiye bölünmüştü. Batıda Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Libya Ulusal Birlik Hükümeti (GNA) Başbakanı Abdulhamid Dibeybe görev yaparken, doğuyu (LNA) ise "Başbakan" Ossama Hamad yönetiyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi - Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...