Aksa'dan deneyim alanı: ADA ile akriliğe yolculuk
Aksa; ‘akrilik nedir, nasıl elde edilir ve nerelerde kullanılır’ sorularına cevap verdiği ADA projesini duyurdu. Yalova’daki fabrikasında açılan deneyim alanında üretimden son kullanıcıya kadar tüm süreçler izlenebiliyor.
KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Bugün 5 kıtada, 50’den fazla ülkede 300’e yakın müşterisi bulunan Türkiye’nin tek; dünyanın ise lider akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik; Aksa Deneyim Alanı (ADA) projesi kamuoyuna duyurdu.
Akriliğin dönüşümünü interaktif bir platformda ziyaretçilerin deneyimlemesine açan Aksa Akrilik, katılımcıları ilginç bir yolculuğa çıkarıyor. Yalova’daki fabrikasında 570 metrekareye yayılan Aksa Deneyim Alanı 22 farklı istasyondan oluşuyor, akrilik elyafın kullanım alanlarını ve özelliklerini birbirinden şaşırtıcı ve etkileyici deneyimlerle sunuyor.
İNTERAKTİF BİR PLATFORM
Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş “İnteraktif bir platform olan ADA, ziyaretçilerine halıdan döşemeliğe, süveterden çoraba, iplikten el örgüsüne, kadifeden battaniyeye kadar tekstil sektörünün en önemli hammaddesi olan akrilik elyafın üretim sürecini, evrimini ve keşfedilmemiş potansiyelini kapsayan bir yolculuk vadediyor. ADA bir müze, galeri veya fabrika gibi gezeceğiniz bir alanın ötesinde işlevsellik ve estetiği birleştiren ve tüm duyulara hitap eden bir deneyim alanı olarak tasarlandı” bilgilerini paylaştı.
Aksa ADA projesinin çok temel bir ihtiyaçtan, akrilik elyafı daha iyi anlatma arayışından doğduğunu aktaran Genel Müdür Cengiz Taş “İnsan, dokunduğu, gördüğü şeyleri daha hızlı ve kolay algılıyor. Bu gerçekten hareketle, akrilik elyafı en kolay nasıl anlatırız diye düşünmeye başladığımızda sonuç bizi bu projeye götürdü. ‘Aksa Deneyim Alanı’ terimi bize ilham kaynağı oldu. Hedef aslında algılanması zor olan sanayi terminolojisini, daha kolay yöntemlerle etkileyici bir şekilde ifade etmekti” dedi.
DENEYİM İSTASYONLARI
ADA’nın ilk noktası olan Tünel’de Aksa Akrilik çalışanlarının şirket değerleri ve akrilik üzerine deneyimleri aktarılıyor. Tünelde bulunan sloganlar 1.500’e yakın çalışanın katılımıyla ortaya çıkan ve Aksa’nın kendilerine ne ifade ettiğini anlatan fikirlerden süzülerek oluştu. Sonrasında ise üretim aşamasından, son kullanıcıya, hatta geri dönüşüme ve çevreye etkilere kadar akrilik elyafın dünya üzerindeki tüm yolculuğuna tanıklık ediliyor.
Günlük rutinlerimizde kullandığımız ürünlerin içeriğindeki akrilik elyaf oranlarından, farklı üretim teknikleri ile birbirinden farklı doku ve kalınlıkta kumaşlara, özgün tasarımlarla moda dünyasına seslenen koleksiyondan, spor tekstilinde sunulan üstün konfor ve performansın deneyimlenebildiği alanlara kadar birbirinden renkli ve şaşırtıcı duraklar ziyaret ediliyor.