Akkuyu'ya Fukuşima ayarı

Akkuyu'ya Fukuşima ayarı

Ekonomi Haberleri

Japonya'da 2011'de yaşanan deprem ve tsunaminin ardından Fukuşima Nükleer Santrali'nin büyük hasar görmesi, Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapımını da uzattı.

Japonya'da 2011'de meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından Fukuşima Nükleer Santrali'nin büyük hasar görmesi ve çevreye zarar vermesi, Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapımını da uzattı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rus haber ajansına verdiği röportajda şunları söyledi: "Biz de Rusya da, bu yatırımın büyüklüğünün öneminin farkında olarak bu adımı attık. İki ülkenin anlaşmasından sonra Fukuşima kazası oldu. Bundan dolayı Akkuyu'da yapılacak santralde güvenlik tedbirlerinin artırılması gerektiği ortaya çıktı. Bunun süre olarak da belli bir karşılığı var. İki ülke teknik anlamda titizlikle çalışıyor. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile nükleer altyapımızın 19 başlık altında gözden geçirilmesi çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmada mevcut durumumuz ortaya konacak ve atılması gereken adımlar tespit edilecek. Bu çalışma, 2013 sonunda bitecek. " Bakan Yıldız, NABUCCO Projesinin yavaşlamasıyla ilgili olarak da, "Bir konsorsiyum farklı güzergahı seçti. Ancak bu, Nabucco'nun tamamen masadan kalktığı anlamına gelmiyor. Avrupa'nın sürekli artan doğalgaz ihtiyacı göz önüne alındığında, birden çok projeye ihtiyaç olduğu söylenebilir" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...