AK Parti'den ekonomi için yeni yol haritası: Kamuda tasarrufa kapsamlı program

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Parti'den ekonomi için yeni yol haritası: Kamuda tasarrufa kapsamlı program

Ekonomi Haberleri

14 Mayıs seçimlerinden sonra oluşacak yeni kabinede güçlü bir ekonomi ekibine görev verecek olan AK Parti, deprem afeti ve bunun gerektirdiği yeni harcamaları da dikkate alarak, kamu maliyesinde verimliliği ve tasarrufu artıracak kapsamlı bir programı devreye alacak.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - AK Parti’nin 14 Mayıs seçimleri sonrasında oluşacak yeni kabinesinde güçlü bir ekonomi ekibi görev üstlenecek. Önceki gün kamuoyuna duyurulan seçim beyannamesine göre AK Parti’nin 20 yılı aşkın birikimini ve dinamizmini yansıtacak olan ekonomi ekibi, etkin bir koordinasyon içinde görev icra edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi politikalarının daha da güçlendirilmesi için eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in koordinasyonunda çalışma yapıldığını açıklamıştı. Seçim beyannamesinin hazırlanmasında da yine AK Parti’nin önemli isimlerinden Lütfi Elvan ve Cevdet Yılmaz görev almıştı. Özellikle mevcut para politikalarının değişmesi gerektiğini savunan Şimşek, Elvan ve Yılmaz gibi isimlerin, seçimlerden sonra Erdoğan’ın ekonomi ekibinde görev alabilecekleri belirtiliyor. Elvan, adaylık başvurusu da yapmamıştı. Yılmaz ise 3 dönem kuralı nedeniyle listelerde yer almamıştı.

AK Parti’nin 5 yıllık hedefleri arasında KKM uygulaması yok. Öngörülebilir, şeffaf ve etkili politikalar setinin kararlı bir siyasi irade ile hayata geçirilmesi için 5 yılın yol haritası niteliğinde bir Ekonomi Eylem Planı uygulamaya konulacak. Deprem afeti ve bunun gerektirdiği yeni harcamalar da dikkate alınarak, kamu maliyesinde verimliliği ve tasarrufu artıracak kapsamlı bir program devreye girecek.

TL'YE YATIRIM CAZİP KILINACAK

Kamu Sermayeli İşletmeler yeniden yapılandırılacak, kurumsal yönetişim ilkeleri çerçevesinde halka arza hazır hale getirilerek, TL cinsi varlıklara yatırımlar cazip kılınacak. Özelleştirme kapsam ve programında bulunan taşınmaz portföyü klasik özelleştirme yöntemleri dışında sermaye piyasası araçları kullanılarak değerlendirilecek. Kamuya ait taşınmazlar ile altyapı tesislerinin gelirleri yatırımcı vatandaşlar ile paylaşılacak.

ÖZEL KESİM YATIRIMLARINA KORUMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sık sık özel sektör yatırımcılarına yönelik tehdit içeren açıklamalarına karşı da AK Parti’nin beyannamesinde ilginç bir unsura yer verildi. Beyannamede, özel kesim yatırımlarının korunmasına yönelik kanuni bir düzenleme yapılacağı belirtildi. Ayrıca, özel kesim yatırımlarının korunmasına yönelik Yatırım Uyuşmazlığı Kurumu oluşturulacağı belirtildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...