Airbnb'ye tedbir geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Airbnb'ye tedbir geliyor

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Devletin vergi kaybına neden olan ve asayiş olayları ile gündeme gelen ‘günlük kiralık evler’e yeni düzenleme geliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı konu üzerinde uzun zamandır bir çalışma yapıyor. Özellikle ABD merkezli Airbnb çalışmanın merkezinde olacak. Buna göre AirBnb yapılan konutta mutlaka yangın merdiveni zorunluluğu getirilecek, AirBnb yapılacak binaya turizm konutu tabelası asılma şartı da getirilecek. Apartman içerisinde bir daire AirBnb yapmak isterse apartman sakinlerinden izin alması zorunlu olacak. İzin verilmediği takdirde apartman dairesinde AirBnb yapılmayacak.

BAKANLIK SİNYALİ VERMİŞTİ

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, TBMM’nin yeni yasama yılında Komisyon gündeminde yer alacak düzenlemeleri anlatırken bu konuya da değinmişti. Karaismailoğlu Turizm sektörünün önünün açılması gerektiğini de belirterek şu ifadeleri kulllandı: Turizm sektöründeki yatırımları teşvik etmek, korumak, öte yandan Airbnb ve apart daire kiralama gibi kayıtsız hizmetlere yönelik düzenleme yapmak lazım. Tamamen kanunlara uygun, vergisini veren, her türlü altyapısı, sorumluluğu olan turizm tesisleri varken bir tarafta karanlık ve farklı amaçlarla kullanılan yapıları düzene sokmak gerekiyor. Bunun için çalışma yapıyoruz. İnşallah o da yeni yasama yılına yetişecek. Vergi mükellefi olunması konusunu çalışıyoruz ama biraz daha tartışılması gerekiyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...