850 bin çocuk işçi var

Düzenleyen:
850 bin  çocuk işçi var

Ekonomi Haberleri

UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle, Türkiye’de hâlen 850 bin çocuğun işçi olarak çalıştırıldığını, bunlardan yaklaşık 400 bininin mevsimlik tarım işlerinde istihdam edildiğini söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) ve UNICEF Türkiye Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen ‘Çocuk Hakları ve İş İlişkileri’ toplantısı, Antalya Rixos Downtown Hotel’de başladı. TESK’e bağlı birlik ve federasyon başkanlarının katıldığı toplantının açılışında TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle birer konuşma yaptı. Çocuk işçiliği ve kadına şiddete karşı TESK olarak Türkiye’nin 8 ilinde meslek edindirme programlarıyla önemli çalışmalar yaptıklarını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bugün, geleceğimiz olan çocukların ustaları tarafından özenle yetiştirildiğinden şüphem yok. Diğer taraftan çocukların oyun oynayacağı, daha rahat ortamlarda yaşayacağı şartlar hazırlanmamasından, tahmin ediyorum ki aileler de rahatsız” dedi.
FARKLILIKLARIN SONUCU
UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle de, çocuk işçiliğinin sosyal ve ekonomik farklılıkların doğrudan bir sonucu olduğunu belirtti. Duamelle “Bu durum, çocukların fiziki ve psikolojik refahını tehdit etmekte ve onları ihtiyaç duyduğu temel gereksinimlerden mahrum etmektedir. Birçok durumda çocuklar okula gidememekte ya da düzgün bir şekilde okuyamamakta, arkadaşlarıyla oynamak ve sosyalleşmek için yeterince zaman bulamamaktadır. Çocuk işçiliği, çocukları çoğu zaman suistimal ve istismara maruz bırakmaktadır. Hatta en kötü biçimleri söz konusu olduğunda, daha büyük riskleri de beraberinde getirmektedir”
şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...