450 bin kadının hayatına dokunan 'Kız Kardeşim' ilham oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
450 bin kadının hayatına dokunan 'Kız Kardeşim' ilham oldu

Ekonomi Haberleri

Birleşmiş Milletler tarafından dünyaya örnek gösterilen Kız Kardeşim Projesi, Kıbrıs’ta girişimci kadınlara ilham oldu. Proje ile Ada’nın tamamında kadınlara ulaşılması hedefleniyor.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye iş birliğinde 2015’te hayata geçirilen Kız Kardeşim Projesi ile kadınlar kız kardeşlik dayanışmasının en güzel örneğini sergiliyor. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından da dünyaya örnek gösterilen proje bugüne kadar 450 binden fazla kadının hayatına dokundu.

Kadın girişimcilere yönelik mentorluk ve hibe programlarını da içine alan proje KKTC’li kadın girişimcilere ilham oldu. Proje, ilk defa 2020’de bir araya geldiği Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ile bu defa “Kadın Girişimciler Zirvesi’nde” buluştu.

TATAR’DAN DESTEK SÖZÜ

Proje kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kadınların tüm platformda gösterdikleri başarının devam ettirilmesi için her türlü desteği verdiğini ve vermeye devam edeceğini söyledi. GİKAD Başkanı İçim Kavuklu da KKTC’li kadınların yeteneklerini birleştirerek güçlü girişimcilik örneği sergilediklerine dikkat çekti. Kavuklu, kadınları en doğudan en batıya, en kuzeyden en güneye güçlendirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Başak Karaca ise projeyi Anadolu topraklarından KKTC’ye taşıdıklarını belirterek “Kız Kardeşim Projesi’nin 7. yılındayız. Projemiz bugüne kadar 450 binden fazla kadına ulaştı. Kız Kardeşim Eğitim Programı ile tarım sektöründe yer alan kadınlara ulaşma imkânı da buluyor, kadınlarımızın ticari faaliyetlerini bir adım öteye taşımalarına destek olmaya çalışıyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı ile bugüne kadar 23 ilde 165 kadın kooperatifine ulaştık” dedi.

60 GİRİŞİMCİ KADINA 3 MİLYON TL DESTEK

Bu yıl Kız Kardeşim Hibe Programı ile girişimci kadın sayısı ve hibe miktarı da iki kat artırıldı. 60 girişimci kadına 50 biner TL olmak üzere toplamda 3 milyon TL’lik destek sağlanacak. Proje ayrıca, Türkiye’de kadının ekonomik ve toplumsal hayatta güçlendirilmesini hedefleyen örnek projelerden biri olarak ikinci kez BM gündemine girdi ve 17 Mart’ta BM Kadının Statüsü Komisyonunda örnek proje olarak anlatıldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...