4 kişilik ailenin geçim maliyeti belli oldu: Açlık sınırı 12 bin TL'yi aştı, yoksulluk sınırı 40 bin TL'ye dayandı

Düzenleyen: / Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
4 kişilik ailenin geçim maliyeti belli oldu: Açlık sınırı 12 bin TL'yi aştı, yoksulluk sınırı 40 bin TL'ye dayandı

Ekonomi Haberleri  / türkiyegazetesi.com.tr

Türk-İş tarafından 4 kişilik bir ailenin geçim maliyeti açıklandı. Yapılan araştırmaya göre açlık sınırı 12 bin TL'yi, yoksulluk sınırı ise 40 bin TL'ye dayandı. Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 15 bin 813 liraya ulaştı.

Türk İş'in Ağustos ayına ilişkin Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması yayımlandı. Türk-İş'in çalışmasına göre, gıda fiyatları Ağustos'ta aylık %4,63, yıllık %77,04 artış kaydetti.

AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI AÇIKLANDI

Araştırmaya göre Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 12 bin 198 liraya, gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 39 bin 733 liraya yükseldi.

BEKAR BİR ÇALIŞANIN YAŞAMA MALİYETİ 16 BİN TL'YE DAYANDI

Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 15 bin 813,15 liraya ulaştı. Asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 4,63 oranında gerçekleşti.

GIDA ENFLASYONU YÜZDE 100'Ü AŞTI

Sekiz aylık gıda enflasyonu yüzde 50,02 olarak saptandı. Son on iki ay itibariyle değişim oranı yüzde 77,04 olurken 12 aylık ortalamalara göre değişim oranı ise yüzde 107,89 olarak hesaplandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
islam kartalı29 Ağustos 2023 14:04

memura enflasyonun çok altında zam öneren hükümet erkanına diyorum verdiğiniz maaşla gelin bir bakalım sizler nasıl geçineceksiniz görelim

Sonraki Haber Yükleniyor...