30 TL'ye adım adım: Motorine büyük zam kapıda (7 Haziran 2022 akaryakıt fiyatları)

Düzenleyen:
30 TL'ye adım adım: Motorine büyük zam kapıda (7 Haziran 2022 akaryakıt fiyatları)

EKONOMİ Haberleri

Benzin ve motorin adım adım 30 liraya yaklaşıyor... Brent petrol ve dövizde yaşanan dalgalanmalar benzin ve motorin fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Brent petrolün varil fiyatı 120 dolar eşiğini aştı. Fiyatların artışa geçmesi ile birlikte motorine 8 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere büyük zam bekleniyor. İşte 7 Haziran 2022 benzin/motorin fiyatları ve 8 Haziran'da beklenen zam sonrası fiyatlar

7 Haziran 2022 motorin ve benzin fiyatları, brent petrol ve dövizdeki değişimler nedeniyle araç sahipleri tarafından anbean takip ediliyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik sonrası Avrupa'yı vuran ambargo ve Çin'in karantinadan çıkması gibi nedenlerle brent petrol uçuşa geçti, 120 dolar sınırını aştı. Bu yükseliş, benzin ve motorin fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Sektöre yakın kaynaklar, motorine büyük zammın kapıda olduğunu belirtiyor.

BRENT PETROL 120 SINIRINI AŞTI

Suudi Arabistan’ın petrol fiyatlarını artırmasıyla birlikte brent petrol varil fiyatı dün sabah saatlerinden itibaren yeniden 120 dolar sınırını aştı. Suudi Arabistan, Asya'ya yönelik petrol satışlarında fiyatını 4,40 dolardan 6,50 dolara yükseltti. Bu artış kararı petrol piyasasında yukarı yönlü hareketi tetikledi. 

Aynı zamanda Çin'de koronavirüs kaynaklı karantinaları gevşetme kararı alındı. İki ay kadar süren sıkı kapanmaların ardından son günlerdeki normale dönüş, petrol piyasasını tetikledi.

Batılı petrol şirketleri ise Rus ambargosu nedeniyle yeni petrol kaynağı arayışlarına girdi. Birçok şirket Venezuela ve BAE ile anlaşma yolunda ilerliyor ancak yaşanan belirsizlik nedeniyle petrol piyasası yüksekte kalmaya sürdürüyor.

ÜRETİM TÜKETİMİ KARŞILAMIYOR

Dünyada petrol talebini karşılamaya yetecek kadar üretim olmayacağı endişeleri de fiyatları artırmaya devam ediyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, geçen hafta üretimlerini temmuz ve ağustosta 648 bin varil artıracağını açıkladı. Uzmanlar, üretimdeki artışın Rus petrolüne uygulanan ambargonun oluşturacağı açığı kapatmakta etkili olamayacağını öngörüyor.

MOTORİNE 1,99 LİRA ZAM

Dolar/TL kuru 16,60’ı aştı, yukarı yönlü artış motorin fiyatına da yansıdı. Bu gece yarısından itibaren motorine 1,99 TL zam uygulanacak. Benzinde ise fiyat değişikliği beklenmiyor.

8 HAZİRANDAN İTİBAREN ZAMLI FİYATLAR

İSTANBUL
Motorin: 25,93 TL’den 27,92 TL’ye çıkacak
Benzin: 26,24 TL
LPG: 11,40 TL

ANKARA
Motorin: 25,89 TL’den 27,88 TL’ye çıkacak
Benzin: 26,33 TL
LPG: 11,60 TL

İZMİR
Motorin: 25,90 TL’den 27,89 TL’ye çıkacak
Benzin: 26,35 TL
LPG: 11,40 TL

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...