3 milyon hektar arazi kayıt altına alınacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
3 milyon hektar arazi kayıt altına alınacak

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bir yandan tarımsal alanın artırılması için çalışmalar yapılırken, diğer yandan da tarım alanlarının etkin şekilde kullanılmasını amaçlayan çalışmalar devam ediyor.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bakanlığının TBMM’deki bütçe görüşmelerinde, mülkiyet ve mirasçılık sorunları sebebiyle desteklerden faydalanamayan üreticilerin de bundan sonra tarımsal desteklerden istifade edebileceğini açıklamıştı. Bakan Yumaklı’nın bütçe görüşmelerinde verdiği müjde hayata geçti.

Bu kapsamda 18 Kasım’da Resmî Gazete’de yayımlanan “Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile artık mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan tarım arazileri, taahhütname belgesi ile kayıt altına alınabilecek. Böylece, mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle desteklerden faydalanamayan üreticiler de artık desteklerden yararlanabilecek. Edinilen bilgilere göre; yapılan değişiklikle Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı alanın en az 3 milyon hektar daha artması hedefleniyor. Bu 3 milyon hektarda üretim yapan çiftçiler de artık desteklerden faydalanabilecek. Tarımsal kayıtlılığı artıracak bu değişikliğin üretim planlanmasına da doğrudan katkı sunması öngörülüyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...