2B'de araziler ucuzlayacak

- Güncelleme:
2B'de araziler ucuzlayacak

Ekonomi Haberleri

Orman vasfını kaybetmiş 2B özelliğindeki arazilerin satışıyla ilgili düzenlemede değişikliğe gidiliyor. Kanun teklifiyle hak sahiplerinin araziyi almak için ödeyecekleri rayiç bedel yüzde 70'ten yüzde 50'ye indirilecek.

Orman vasfını kaybetmiş 2B özelliğindeki arazilerin satışıyla ilgili düzenlemede değişikliğe gidiliyor. Yeni kanun teklifiyle hak sahiplerinin bu araziyi almak için ödeyecekleri rayiç bedel yüzde 70'den 50'ye indirilecek. Satış fiyatlarının yüksek olması sebebiyle istenilen sayıda başvuru gelmemesi ve vatandaşların yüzde 70'lik rayiç bedel oranına itiraz etmeleri neticesinde yeni düzenleme gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin önceki gün TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifi ile 2B arazisi üzerindeki hak sahiplerinin bu araziyi almak için ödeyecekleri bedel, rayiç bedelin yüzde 50'si olarak kararlaştırıldı. Mevcut düzenlemede bu oran yüzde 70 olarak belirlenmişti. Canikli'nin teklifine göre, nbsp;halk sahiplerine doğrudan satılacak taşınmazların satış bedeli; 400 metrekareye olan kısmı için rayiç bedelin yüzde 50'si, fazlası için rayiç bedelin yüzde 70'i üzerinden hesaplanacak. Birden fazla taşınmazda hak sahibi olunması halinde yüzde 50 satış bedeli hesaplanması, hak sahibinin tercih edeceği sadece bir taşınmaz için hesaplanacak. Teklifin gerekçesinde, taşınmazın üzerinde sadece oturabilecek evi, müştemilatı, iş yeri ya da geçimini sağlayacak bahçesi olan dar gelirli ve alım gücü olmayan vatandaşların ödemede zorlanabileceklerinin değerlendirildiği kaydedildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...