2 bin liralık telefon 300 liraya olmaz

2 bin liralık telefon 300 liraya olmaz

Ekonomi Haberleri

Piyasa değeri 2 bin lira olan bir telefonun taklidinin 300-400 liraya satıldığını hatırlatan emniyet yetkilileri, tüketicileri dolandırıcılara karşı uyardı

Kullanımı her geçen gün artan internetten alışveriş için emniyet yetkililerinden uyarı geldi. Dolandırıcıların asıl hedefinin internet siteleri aracılığıyla vatandaşın kart ve kimlik bilgilerini almak olduğunu söyleyen yetkililer, “Son zamanlarda 2 bin liralık bir telefonu 300-400 liraya satan, tanınmış bir marka parfümü değerinin altında satan, markanın bir harfini değiştirenleri görüyoruz. Böyle durumlarda en kısa zamanda ilgili makamlara başvurun” dedi.
KARTI İPTAL EDİN
Vatandaşlardan, dolandırıldıklarını anladıkları anda ilk olarak bankadan işlem iptali istemelerini ya da kredi kartını işleme kapatmalarını isteyen yetkililer, şu uyarıları yaptı: 
? Sitenin güvenli olduğunu gösteren ilk adım, SSL güvenlik sertifikası. Sitenin uzantısında https:// ile başlayan kısımda yeşil veya sarı kilit simgesi görülmeli.
? 3D Security, sanal kart oluşturma gibi yöntemler kullanılmalı, sanal klavye seçilmeli.
? Şifresiz Wi-Fi sunan, internet kafe gibi toplu internet sunan yerlerde alışveriş yapılmamalı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...