1 puan 800 bin avro

Düzenleyen:
1 puan 800 bin avro

Ekonomi Haberleri

8 büyük ligdeki şampiyon takımlar arasında Beşiktaş, puan başına 800 bin avro ile en az harcamayı yaptı. Zirvedeki Barcelona’nın 1 puanı ise 4,1 milyon avroya mal oldu

Uluslararası danışmanlık firması KPMG, Avrupa futboluna yön veren sekiz ülkenin son şampiyonlarını mercek altına aldı. İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya, Fransa, Hollanda, Portekiz ve Türkiye’nin şampiyonlarını inceleyen KPMG Futbol Benchmark ekibinin tespitlerine göre, gelirlerde Barcelona zirveye oturdu. En değerli futbol takımı da yine Katalan ekibi oldu. Süper Lig’de 2015-16 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş’ın gelirlerindeki artış da dikkat çekti. Siyah-beyazlılar, geçen sezon 101 milyon avro gelir elde ederek, bir önceki seneye göre yüzde 31 oranında artış sağladı. Beşiktaş, ligdeki puan başına futbol takımına 800 bin avro harcadı. Barcelona’nın 1 puanı 4,1 milyon avro, Bayern Münih’in ise 1 puanı 3,1 milyon avroya mal oldu.
ZARARDAN ÇIKACAK
UEFA’nın finansal fair play kıskacındaki Beşiktaş, gelirlerinin yüzde 60’ını futbol takımına harcayarak sınırlarını da çizmeyi başardı. Araştırma, Avrupa’daki şampiyonlar arasında zarar eden tek takımın Beşiktaş olduğunu gösterdi. Geçen sezon hem sponsorluk hem de maç yayınlarından ciddi gelir sağlayan siyah-beyazlılar, stadının yapım süreci sebebiyle maç günü hasılatlarında geride kalmıştı. Bu nedenle Beşiktaş geçen seneyi yaklaşık 18 milyon avro zarar ederek tamamladı. Bu sezon ise Vodafone Arena’nın iç saha maçlarına ev sahipliği yaptığı, Şampiyonlar Ligi ve yayın gelirleri de düşünüldüğünde, Kara Kartal’ın bütçesinin oldukça rahatlaması bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...