'Rum lider halkına yalan söylüyor'

Düzenleyen:
'Rum lider halkına yalan söylüyor'

DÜNYA Haberleri

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, “Anastasiadis bana Rum meclisinin kararının yanlış olduğunu söyledi. Ancak bu düşüncesini sadece kapalı kapılar arkasında söylüyor” dedi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde önceki gün Rum lider Nikos Anastasiadis’in, kapıyı sert şekilde vurarak masadan kalkmasını değerlendirdi. Akıncı, “BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Rum meclisinin ‘Enosis referandumunun (Kıbrıs’ın Yunanistan’a bağlanması) Rum okullarında kutlanması’ yönünde aldığı karar, Kıbrıslı Türkler arasında haklı bir endişe oluşturdu. Bunun bertaraf edilmesi için bir şeylerin yapılması gerektiğini söyledi. Bu sırada Anastasiadis ‘Benim artık söyleyecek bir şeyim yok’ diye bağırdı ve kapıyı sert şekilde vurup çıktı” dedi. Anastasiadis’in kendisine Rum meclisinin kararının yanlış olduğunu söylediğini öne süren Akıncı, “Bu düşüncesini sadece kapalı kapılar arkasında değil, toplumuna da söylemeli ve gereğini yapmalı” dedi. Rum toplumunda da bu konuda doğru seslerin yükselmekte olduğuna dikkat çeken Akıncı, bu kararı düzeltebilecek bir zeminin mevcut olduğunu belirtti.
Bu şartlar altında müzakerelere devam etmenin zorluğuna işaret eden Akıncı, “Bizim bu ülkede en çok yapmamız gereken zaten az olan karşılıklı güveni yeniden tesis edecek adımlar atmaktır, kırıntısı bulunan güveni daha fazla berhava etmek değildir. Bu yapılanlar, ortamı daha da gerdi ve düzeltilmemesi halinde güven konusunda daha da kötüye gidilecek” dedi. Akıncı, Kıbrıs’ta iki kesimli, iki toplumlu bir federal çözümden yana olduklarını belirterek bu hedeften vazgeçmediklerinin altını çizdi. Perşembe günü yapılacak liderler görüşmesiyle ilgili soruya karşılık Akıncı, “Önümüzde 1 haftaya yakın bir zaman var” diyerek atılacak adımları görüp değerlendireceklerini bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...