1,5 milyon aileye 15 milyar destek

- Güncelleme:
1,5 milyon aileye 15 milyar destek

Ekonomi Haberleri

AFAD Başkanı Yunus Sezer, depremzedelere yönelik 10 bin lira hane başı destek ödemesi kapsamında 1 milyon 500 binin üzerinde haneye ödeme gerçekleştirdiklerini söyledi.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - TBMM Deprem Araştırma Komisyonunda milletvekillerinin sorularını cevaplayan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, hâlen bazı depremzedelerin hane başı 10 bin liralık destekten faydalanamadığına yönelik soruya “Afetten etkilenen az hasar, orta hasar, ağır hasar ve yıkılacaklara, kim etkilenmişse, ‘10 bin lira genel bir ödeme yapalım’ dedik. Şu anda da 1 milyon 500 binin üzerinde ödeme gerçekleştirildi.

Adana’da da şu anda 86 bin 348 kişinin ödemesi gerçekleştirilmiş durumda. Bazı afetzedelerimiz alamamış olabilirler. Burada ‘adres uyuşmazlığı’ diye bir konu var. Kişi, fiilî olarak bir yerde oturuyor ama resmî adresi başka bir yerde. Biz resmî olarak oturduğu adrese göre ödeme yapıyoruz. Mesela, polis memuru Hatay’da oturuyor, ikametgâhını almamış Hatay’dan, tayin olmuş, gelmiş buraya. Biz polis memuruna ödeme yaptık. Bize bununla ilgili olarak birçok kişi döndü, ‘Bunu nasıl iade edebilirim? Ben taşındım ama adresimi almadım’ diye” dedi. Sezer, adres uyuşmazlıklarıyla ilgili olarak kişinin, herhangi bir, adresi kanıtlayıcı doğalgaz, su, elektrik faturasını e-Devlet’ten alıp AFAD müdürlüklerine müracaat ederse ödemelerin yapılacağını ifade etti. Sezer, ödemelerle ilgili olarak, “Yüzde 97’si ödendi, bildiğim kadarıyla, yüzde 3’ü adres uyuşmazlığı ve yahut talep olmaması” diye konuştu.

DENİZ YOLU DA KULLANILDI

Sevkiyatlarda ve tahliyelerde deniz yolu kullanılmadığı yönündeki eleştirilere de cevap veren Sezer, deniz yolunu da kullandıklarını söyledi. Sezer şöyle konuştu: İstanbul’dan ve diğer illerden birçok iş makinesini deniz yoluyla naklettik. Burada 18 bin tane iş makinesinin bu tarafa sevk edilmesi söz konusu. Deniz yoluyla konteynerleri naklediyoruz. Yurt dışından aldığımız konteynerler şu anda deniz yoluyla naklediliyor. Demir yoluyla da kara yoluyla da konteynerleri naklediyoruz. Bugüne kadar afet bölgesi dışına 800 binin üzerinde tahliye edilen vatandaşımız var, kendi istekleri dışında gidenler hariç. Bunları da uçakla, kara yoluyla, tren yoluyla, deniz yoluyla tahliye ettik.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...