Uzmanlar uyarıyor: Öğretmen dayağı şiddeti öğretir

Düzenleyen:
Uzmanlar uyarıyor: Öğretmen dayağı şiddeti öğretir

EĞİTİM Haberleri

Şiddete maruz kalan öğrencilerin yaşayacakları duygusal travmalara dair önemli açıklamalarda bulunan Dr. Duygu Taşfiliz, "Çocuğun, okula aidiyet hissini kaybetmesine akabinde de derslere ilgisizlik, akademik başarısızlık, arkadaş ilişkilerinde problemler yaşamasına sebep olabilir" ifadesini kullandı.

Mahmut ÖZAY

Son günlerde yurdun farklı noktalarında öğretmenlerin öğrencilerine yönelik şiddet görüntüleri gündemin en sıcak konuları arasında... Şiddete maruz kalan öğrencilerin yaşayacakları duygusal travmanın sonuçları hakkında Altınbaş Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Duygu Taşfiliz değerlendirmelerde bulundu.

Taşfiliz şunları söyledi: "Çocuğun, okula aidiyet hissini kaybetmesine akabinde de derslere ilgisizlik, akademik başarısızlık, arkadaş ilişkilerinde problemler yaşamasına sebep olabilir. Öğretmen dayağı şiddeti de öğretir. Çocuklar, eğitim sistemi içinde sadece bilgi öğrenmekle kalmıyor, duygu ve davranış düzenleme gibi birçok beceriyi de hem öğretmenler hem akranları ile ilişkileri sayesinde ediniyorlar.

Şiddetin her türlüsünün uzun süreli ve kaçınılmaz etkilerinin farkında olunması için okullarda yöneticiler, öğretmenler ve diğer bütün çalışanlar dâhil şiddete karşı duyarlılık ve farkındalık eğitimlerinin verilmesi önemli... Aileler ve diğer yetişkinler şiddete maruz kalan çocukların güvende hissetmeleri için kendilerinin onların yanında olduklarını ve şiddetin her türünün kabul edilemez bir davranış olduğunun mesajını net bir şekilde verebilmeliler."

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...