Türk üniversiteleri dünyada atağa kalkıyor

- Güncelleme:
Türk üniversiteleri dünyada atağa kalkıyor

Eğitim Haberleri

Güçlü altyapısı, bilim ve teknolojiyle entegre eğitim sistemi sayesinde yurt dışındaki öğrencilerin de tercihleri arasında yer alan Türkiye, Millî Eğitim Bakanlığının bünyesinde kurulan ve Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) koordinasyonunda yürütülen “Study in Türkiye” markasıyla dünyanın dört bir yanında tanıtım atağına hazırlanıyor.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - MEB ve YÖK, “Study in Türkiye” markasıyla dünyadan Türkiye’ye öğrenci çekecek. Bu doğrultuda reklam, tanıtım ve pazarlama faaliyetleri, millî fuar tanıtım aktiviteleri, bireysel fuar katılımları ile ticaret ve alım heyetleri gerçekleştirilecek. Projede eğitim alanının tanıtımını uluslararası düzeye yapmak için dil çeşitliliği de artırılacak.

MEB bu doğrultuda şubat ayında ön onay vererek Arapça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca ve Rusça dillerinde tanıtım filmleri çekilmesini kararlaştırmıştı. Pek çok dilde dünyaya açılacak “Study in Türkiye” tanıtım filmi çalışmalarının bu yılın son çeyreğinde yapılması planlanıyor.

Eğitim alanında Türkiye’nin tercih edilmesinin birçok sebebi bulunuyor. Yüzde 94,2 oranıyla dünyada yükseköğretime erişimde ikinci sırada yer alan Türkiye’de, aynı zamanda Erasmus plus dâhilindeki değişim programlarına katılan en başarılı ülkelerden biri. UNESCO verilerine göre ise 2019’dan itibaren Türkiye, dünyada en fazla uluslararası öğrencinin eğitim gördüğü ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Bu kapsamda Türkiye, öğrenci ülkesi olarak nitelendirilen ABD, İngiltere, Almanya, Kanada ve Fransa ile yarışabilen bir öğrenci dostu ülke hâline gelmiş durumda. Yine 208 üniversite ve 45 binden fazla program kapasitesi, Türkiye’yi eğitimde cazibe merkezi hâline getiriyor. Eğitimin yanı sıra Türkiye’nin çok kültürlü hayatı, tabii güzellikleri, tarihî ve kültürel mirasi, üniversite kampüslerindeki modern teknolojik yerleşkeleri, ekonomik hayat şartları, Asya ve Avrupa kıtası arasında yer aldığı için kolay ulaşılabilir olması, dünyada en çok konuşulan beşinci dil olan Türkçeyi öğrenme fırsatı da öğrenciler için Türkiye’yi tercih etmeleri konusunda rol oynuyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...