Öğrenciler tatilde neler yapmalı?

Düzenleyen:
Öğrenciler tatilde neler yapmalı?

EĞİTİM Haberleri

Çocukların aylar boyu beklediği tatil çoktan başladı.

Canan Eraslan

Çocukların aylar boyu beklediği tatil çoktan başladı. Hatta ilk ayı bitti bile. Karnelerin alındığı günden bugüne kadar sınav sonucu bekleyenler için tam tatil başlaması da, sınav stresi olmayanlar için bir aydır tam tatil... Uzmanlar şimdiye kadar plansız süren tatilin hiç olmazsa bundan sonrasının planlanmasını tavsiye ediyor. Uğur Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık birimi, anne ve babaların uzun yaz tatilinde çocuklarının öğrendiklerini unutma endişesine dikkat çekerken, baskıcı olmamaları gerektiği konusunda uyarıyorlar. İşte yaz tatilinin bundan sonrası için yapılması gerekenler:
¥ Baskıcı olmamaya çalışın. Yoğun ve yorucu eğitim döneminden çıktığını unutmayın. Sadece günde 1 saat gibi hedefler koyarak adaptasyonunu sağlayın.
¥ Mümkünse spor, sanat ve kültürel etkinliklere katılımını sağlamak, ders çalışması için uygun altyapıyı da sağlayacaktır. 
¥ Basketbol, su sporları, voleybol gibi spor faaliyetleri enerjisini doğru kullanmasına da yardımcı olacaktır.
¥ Evde kapalı kalmaması, internete sarılmasını önleyecektir.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...