Milli Eğitim Bakanı Avcı, SBS'nin yerini alacak sistemi açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Avcı, SBS'nin yerini alacak sistemi açıkladı

EĞİTİM Haberleri

Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı, Seviye Belirleme Sınavı'nın yerine getirilecek yeni ortaöğretime geçiş sistemini açıkladı.

nbsp;Öğrenciler bundan böyle tek bir sınava girmeyecek. Ortaöğretime geçiş sisteminde, 2013-2014 eğitim öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi merkezi gerçekleştirilecek. Yazılı sınavlar olacak, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecek. Merakla beklenen ve 1 Milyonu aşkın öğrenciyi yakından ilgilendiren açıklama sonunda geldi. Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı, temel eğitimden ortaöğretime geçiş modelini açıkladı. Bakan Avcı'nın güncelleme olarak nitelediği yeni sisteme göre; öğrenciler sınavlara kendi okullarında girecek, öğretmenler ise kendi okullarının dışındaki okullarda görevlendirilecek. Geçerli mazereti nedeniyle sınava giremeyenler için mazeret sınavı yapılacak. Sorular çoktan seçmeli, 4 seçenekli olacak. Ve artık yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. Bakan Avcı, bir sınav gitti 30 sınav geldi eleştirilerine de cevap verdi. nbsp;Fen ve teknoloji, matematik, Türkçe, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ile inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersleri, merkezi değerlendirme sistemi kapsamında olacak. Merkezi değerlendirmeler iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere yapılacak. Yeni sistemin puan hesaplamasında herhangibir değişiklik olmayacak. Ortaöğretime yerleştirmede, öğrencinin 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının yüzde 30'u ile 8. sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının yüzde 70'inin toplamı, yerleştirme için esas puanı oluşturacak. Güncelleme, bu yıl 8. sınıflara uygulanacak. Önümüzdeki yıl 7., 6. sınıflara da uygulanacak. Müfredatın tüm okullarda eşit zamanlı yürütülmesi de hedefler arasında. Ancak eğitimciler bu noktada tedirgin. Eğitim-İş genel sekreteri Şenol Eyüboğlu, yerleştirme için esas puanı, bu sınavların %70'inin oluşturmasının da yanlış olduğu görüşünde.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...