2013 öğretmen atamaları ve kontenjanları

2013 öğretmen atamaları ve kontenjanları

EĞİTİM Haberleri

KPSS 2013 branş kontenjanları dağılımı açıklanırken MEB yaptığı açıklamada 87 alanda 40 bin öğretmenin kadroya alınacağını duyurdu.

2013 öğretmen atama kılavuzu henüz yayınlanmadı. Ancak kaç öğretmen alınacak ve ne zaman atama olacak az çok belli oldu. Bu yıl 40.000 civarında atama yapacaklarını belirten Avcı, öğretmen açıklarının 126.000 olduğunu söyledi. Branş bazında en çok hangi alanda alacaklarını tam olarak söyleyemeyeceğini ifade eden Avcı, en çok açık olan alanlarda daha büyük alım olacağını, 9 Eylül"de öğretmen kontenjanları ve hangi branşta ne kadar öğretmen alınacağının açıklanacağını ifade etti. Nabi Avcı"nın açıklamalarına göre öğretmen atama kılavuzu 9 Eylül 2013 tarihinde yayınlanacak. Bu kılavuzda alanlara göre kontenjanlar belirlenecektir. Muhtemelen atamalar için tercih süreci de bu tarihte başlayabilir. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB ) tarafından 40 bin öğretmen alınacağı açıklandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Açıktan ve Kurumlar Arası Yeniden Atama ve Millî Sporcuların Ataması kapsamında 87 alanda 40.000 öğretmen ataması yapılacaktır.Öğretmen olarak atanacaklarda aranacak şartlar, alanlar itibarıyla belirlenen KPSSP10 ve KPSSP121 taban puanları, başvuru yeri ve şekli, zamanı, atama yapılacak eğitim kurumları, atamalar ve diğer hususlara ilişkin açıklamalar Bakanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinde duyurulacaktır. Adaylar başvurularını; internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan yaparak, 02 - 06 Eylül 2013 tarihleri arasında il milli eğitim müdürlüklerine onaylatacaklardır. Onaylatılmayan başvurular geçersiz olacaktır. Atamalar 09-10 Eylül 2013 tarihlerinde yapılacaktır. Ataması yapılan adaylar 11 Eylül 2013 tarihinden itibaren tebligat beklemeksizin atandıkları il milli eğitim müdürlüğüne gerekli belgelerle birlikte başvurarak göreve başlayabileceklerdir.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...