İşleri güçleri ödev!

İşleri güçleri ödev!

EĞİTİM Haberleri

Parayla ‘kariyer’ artınca bu defa devreye ‘ödev uzmanları’ girdi... Birçoğu ODTÜ ve Hacettepeli hocalarla çalışıyor. Bu işi 5 yıldır yapan ‘uzman ekip’ dönen çarkları anlattı.

MAHMUT ÖZAY

Emek harcamadan parayla ‘kariyer’ son zamanlarda çok kolaylaştı. Artık bazı insanlar, dirsek çürütmeden ve ‘azıcık’ emekle kariyere ulaşmanın yolunu buldu. Bunun için ihtiyacınız olan yegâne şey ise ‘bir miktar para’... İşler böyle olunca birçok ekip ‘tez uzmanlığı’na başladı. Furya bu kadar ilerlerken şu aralar popüler olan benzer başka bir metot doğdu: ‘Ödev uzmanları’...
Hizmet ‘uzman kadrolar’ tarafından yerine getiriliyor. Sloganları bile hazır: Zamanınız size kalsın. Her bölüme ve derse ait ödevlerinize biz destek olalım...
Ödev yaptırmak için öncelikle yapacağınız ödevin konusu, çerçevesi sizden isteniyor. Gerisi ise çorap söküğü gibi geliyor... Bu işi 5 yıldır yapan uzman bir ekiple tanıştım. İsmini saklı tutup gazetemize konuşan site yöneticisi şunları söyledi:

ELLİ KİŞİLİK KADRO
Bizi ilk aradıklarında önce bir suçlu gibi hissediyorlar ama ardından alışıyorlar. Ülkemizde genellikle öğrenciler aileleriyle birlikte ödevlerini yapıyor. Ama cenaze, hastalık, misafir gibi nedenlerden dolayı bu iş ertelenebiliyor. İşte biz burada devreye giriyoruz. Ödevin konusunu ve zamanını istiyoruz. Ardından uzman ekiplerimizle işe koyuluyoruz. Elliye yakın çalıştığımız hoca var. Bunların çoğu ODTÜ ve Hacettepeli... Hankuk Üniversitesinden bile çalıştıklarımız var. Özel ders gibi yardımcı oluyoruz. İstanbul’dan veya dünyanın herhangi bir yerinden gelen kişi, sitemizden iletişim kuruyor. Maili gören uzman, mail üzerinde kişiye fiyat talebinde bulunuyor kişi onaylarsa işini yapmaya başlıyoruz. Ücretleri peşin olarak alıyoruz veya internetten bizi ilk kez gören kişi ücretinin yarısını ödeyip çalışmayı başlatıyor. İsminizi kimseyle paylaşmıyoruz. Bu bilgi kesinlikle gizli tutuluyor.

BOŞ DURMUYORUZ!
Talepler her gün geliyor mutlaka. Bunun yanında yazın yaz okulundakiler; kışın normal okuyanlar bizden Essay (makale) ve proje taleplerinde bulunuyorlar. Tez yazımı bazı dönem yoğunlaşıyor bazı dönem düşüyor. Ama şu ana kadar yetişemediğimiz bir talep olmadı.

KULAKTAN KULAĞA YAYILDI
Burada şaşırdığımız konu ise yurt dışından daha çok talep geliyor. Özellikle Almanya ve Amerika... Sosyal medyadan o bölgelere sesimizi duyurduk. Kulaktan kulağa yayıldı. Genellikle bizden istatistik konusunda yardım talep ediyorlar. Oralar için günde en az 10 ödev yapıyoruz.

HERKES MUTLU OLUYOR
Yaptığımız ödevi gerekirse kişiye anlatıyoruz. Yani şunu belirtmeliyim ki, hani kişi ödevini bize veriyor hakkı olmadan dersten yüksek not alacak gibi bir durum asla yok. Her ödev yapımından sonra kişilere ücretsiz bir düzeltme hakkı ve sorular sorma hakkı veriyoruz. Bununla birlikte hem öğrenci konuyu kavramış oluyor hem de biz amacımıza ulaşmış oluyoruz. Ödev ve tez yazdırma işi sadece Türkiye’de olan bir hadise değil. Dünyada da bu gelenek sürüyor...

“Dil” değişince fiyat artıyor!
“Tezleri nasıl yazıyorsunuz?” dediğimde site yöneticisi şunları söyledi: İki türlü tez hizmetimiz var. İlki yüksek lisans tezi, öteki ise doktora tezi. Tezler teslim edilmeden önce tezi yazdıran öğrenci ile tezi yazan hoca arasında birkaç defa etkileşim oluyor. Soru işaretleri tamamen ortadan kalkıyor. Beklenen fiyata göre yorumlar yapıyoruz ve yapacağımız işi anlatıyoruz. Tezleri İngilizce yazdırmak isteyen de oluyor, o zaman fiyat artmaya başlıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...