Devlette öğrenci işlerine ulaşılamıyor, özelde ücretler el yakıyor

Devlette öğrenci işlerine ulaşılamıyor, özelde ücretler el yakıyor

EĞİTİM Haberleri

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih maratonu geçtiğimiz günlerde başladı. ‘Şikayetvar’ bu dönemde devlet ve vakıf üniversiteleriyle ilgili gençlerin en çok şikâyet ettiği konuları bir araya getirdi.

MAHMUT ÖZAY

‘Şikayetvar’ verilerine göre devlet üniversitesine kayıt yaptıran öğrencilerin çoğu kayıt döneminde üniversitenin öğrenci işlerinin yoğunluğundan şikâyetçi oldu. Devlet üniversitelerinin harç ücretlerine yüksek zam yapması, ödeme ve ders seçimi yapan kişinin ders kaydının aktif görünmemesi diğer şikâyetler…

“İADELER GEÇ YATIYOR”
Araştırmada, gençler vakıf üniversiteleriyle ilgili en çok kayıt ücretlerinin yüksek olmasından şikâyetçi…  Kayıt silindikten sonra ücret iadelerinin geç yapılması, öğrenci işlerinin ilgisiz davranması, ödemede yaşanan aksaklıklardan dolayı (mali işlerin onaylamaması gibi) ders seçiminin yapılamaması gençlerin şikâyet ettiği diğer konu başlıkları olurken verilere göre üniversite adaylarının bazı vakıf üniversitelerinin para odaklı çalıştığını düşünüyor.  
Vakıf üniversitelerine burslu olarak giren gençlerin şikâyetleriyse farklılaşıyor. Üniversitelerin artı masraflar çıkararak kazanılan burs oranını eritmeye çalışması ve tam ücret alma çabası vakıf üniversitelerinde burslu olarak okuyan öğrencilerin en çok karşılaştığı problem olarak karşımıza çıkıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...