Bu çanta çok sevildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bu çanta çok sevildi

Eğitim Haberleri

İstanbul Mecidiyeköy metro durağında bulunan ve üzerinde 'Bu çanta kimin' yazan çanta ile üniversiteli gençlerin eğitime ulaşma çabasına dikkat çekmek istediklerini belirten Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın, "Amacımıza ulaştık. Gençler de bu projeyi çok sahiplendi" dedi.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada en çok paylaşılan fotoğraf İstanbul Mecidiyeköy metro durağına konulan iki metrelik kırmızı sırt çantası oldu. Üzerinde ‘Bu çanta kimin?’ yazısının yer aldığı çantanın sırrı ortaya çıktı. Çanta, Türk Eğitim Vakfının (TEV) burs mülakatlarında duyduğu gerçek hikâyelerden yola çıkarak üniversiteli gençlerin eğitime ulaşma çabasına dikkat çekmek üzere bir farkındalık projesi olduğu öğrenildi.

Projede gelinen noktayı ve merak edilenleri Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın’a sorduk. “Bu çanta çok sevildi” diyen Banu Taşkın şunları söyledi:

Bu çanta çok sevildi
TEV Genel Müdürü Banu Taşkın ile konuştuk

"GENÇLER BU PROJEYİ ÇOK SAHİPLENDİ"

"Çanta Ali, Zeynep, Ayşe’nin... Bu çanta biraz gezecek. Sonraki durakları Kadıköy ardından Beşiktaş... Talipleri artıyor, sayısız telefon alıyoruz ‘O çanta buraya da gelsin’ diyorlar. Pazarlama cesaret isteyen bir çıkış. O yüzden aslında büyük bir işe imza attık. İlk etapta burada amacımız farkındalık oluşturmaktı. Amacımıza ulaştık. Gençler de bu projeyi çok sahiplendi. Gerçekten böyle yoğun gündemin olduğu dönemde Twitter’da trend topic oldu.

Hep şunu söylerim: sayılar unutulur ama hikâyeler unutulmaz. O çanta etrafında o hikâyeleri toparlarsak nice çantayı birleştirmiş oluruz. Hedefim bu. Bu sene gençlerimiz eğitimlerine devam etmek için her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyaç duyuyor. TEV’in burs başvurularında da bu yıl artış görülüyor. 2022 Eylül ayı burs başvurularına göre, bu yıl 690 fakülteden 55 bin öğrenci burs başvurusunda bulundu. Burs mülakatlarında, her 5 öğrenciden 3’ü okulu bırakma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtiyor. Bu yıl 12 bin öğrenciye burs vereceğiz. Gençlerimizin geleceğe umutla bakarak eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalmadan hayallerini gerçekleştirebilmeleri hepimizin sorumluluğu."

Düzenleyen:  - Eğitim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...