Boğaz'da kültür turu: Öğrenciler İhlas ile tarihlerini öğrendiler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Boğaz'da kültür turu: Öğrenciler İhlas ile tarihlerini öğrendiler

EĞİTİM Haberleri

65 öğrenciyi Üsküdar Belediyesi’nin Valide Sultan Gemisi’nde Boğaz turuna çıkardı. Çay simit ikramları da yapılan gemide öğrenciler Boğaz’ın güzel manzarası eşliğinde keyifli dakikalar yaşadı.

İhlas Vakfı ve Gönüllüleri, ortaöğretim seviyesinde eğitim alan 65 öğrenciyi “Geçmişten Geleceğe” isimli proje çerçevesinde Üsküdar Belediyesi’nin Valide Sultan Gemisi’nde Boğaz turuna çıkardı. Boğaz’daki tarihî ve kültürel yapıları rehber tanıtımı eşliğinde gören çocuklar, bir yandan da Boğaz’ın eşsiz manzarası ile keyifli dakikalar yaşadı. Güzel geçen Boğaz turu programı boyunca öğrenciler ve aileleri bol bol fotoğraf çektiler.

"DAHA İNANÇLI BİR ŞEKİLDE BU İŞİ YAPACAKLARINA İNANIYORUZ"

İhlas Vakfı Koordinasyon Sorumlusu Hasan Can Korkmaz, vakıf olarak başlattıkları “Geçmişten Geleceğe” projesinin Valide Sultan Gemisi ayağının gerçekleştiğini belirterek şunları söyledi:

“Tarihin sadece süper kahramanlardan ibaret olmadığını, aslında bizim de kendi tarihimizde çok önemli büyüklerimizin olduğunu arkadaşlarımız yaşasınlar, hissetsinler diye böyle bir proje başlatmıştık. Gemiden önce Beylerbeyi Sarayı’ndaydık. Arkadaşlara Sultan Abdülhamid Han’ın son kalmış olduğu yeri gezdirdik. Abdülhamid Han’ın vefat ettiği oda önünde duygulu anlar yaşandı.

Şu an Valide Sultan Gemisi’ndeyiz. Bu gemiye ismi verilen Pertevniyal Valide Sultan da yaptıklarıyla bizlere örnek olması gereken kişilerden bir tanesidir. Buradan Bilim Merkezi’ne geçeceğiz. Orada da inşallah gençlerimizi, kardeşlerimizi bilimle, teknoloji ile bir araya getireceğiz. Tabii biz bu çalışmayı yaparken gençlerimizin, küçüklerimizin geçmişinden aldığı güç ile geleceğe çok daha kuvvetli, çok daha inançlı bir şekilde sarılarak, daha gayretli bir şekilde çalışmaları için bunu yapıyoruz. Geçmişinden aldıkları güçle daha inançlı bir şekilde bu işi yapacaklarına inanıyoruz.”

"BU ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ"

Korkmaz, desteklerini esirgemeyen Esenler Belediyesi ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e de teşekkür etti. Öğrencilere rehberlik eden araştırmacı yazar Mehmet Fatih Oruç da, “Amacımız, gençlere ecdadımızı, Osmanlı’yı anlatabilmek, onların hakkında bilgi vermek. İstanbul Boğazı’nı gezdiğiniz zaman ecdadımızdan bize kalan çok miras var. Bunları bu şekilde toplu hâlde seyredebilme, görebilme ve anlatabilme imkânını bulacağız. Gençlerimiz çok kıymetli. İnşallah istifadeye vesile olur. Tabii İhlas Vakfı da burada çok mühim bir hizmet yapıyor. Çünkü bu çocuklar bizim geleceğimiz” şeklinde konuştu. (İHA)

Bu videolar da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...