IŞİD'den büyük tehdit

IŞİD'den büyük tehdit

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Terör örgütü IŞİD, Gazze'ye girerek Hamas, El Fetih ve Yahudilerle savaşacaklarını açıkladı

IŞİD, Suriye'deki eğitim kamplarında Gazze'ye girmek üzere hazırlanan ve 'Gazzeli Mücahitler' olarak isim verdiği savaşçıların görüntülerini yayınladı. Gazze'yi yöneten Hamas'ı başarısız olmakla ve 'İslam'ın gereklerinin yerine getirilmesi konusunda' yetersiz kalmakla suçlayan IŞİD, "Sizi, El Fetih'i ve İsrail devletini kökünden kazıyacağız. Bugün Yermuk'ta yaşananlar (Suriye'deki Filistin mülteci kampı) Gazze'de de yaşanacak" diyor. IŞİD militanları, Hamas hükümetine 'İslam'ın kurallarını uygulaması' uyarısında bulunarak savaş ilan eden ve 2009 yılında öldürülen Selefi din adamı Ebu Nur Makdisi'nin intikamının alınacağını da duyurdu. Hamas'ın kurucu liderlerinden Abdülfettah Duhan ise, "Doğru İslami yoldan sapmış olan hiçbir grubun Gazze'ye girişine asla izin vermeyeceğiz. Hamas'la mücadeleye gelen bir grup, sadece Siyonist işgal gücüne yarar" dedi. Gazze'deki Hamas Yönetimi Adalet Bakanı Muhammed Ferec Gul ise "Siyonist güçle mücadeleye geliyorsa, buyursun gelsin ama başka hesapları varsa o zaman gereken muameleyi görecektir" dedi.

Tel Abyad halkı Türkiye'ye sığındı
IŞİD iki yıl elinde tuttuktan sonra geçtiğimiz haftalarda terk ettiği Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Tel Abyad'a yine saldırdı. Şehir merkezine motosikletlerle sızan militanlar sivillere saldırdı. Şehri kontrolünde bulunduran PYD'ye bağlı YPG ile IŞİD arasındaki çatışmalar gün boyunca sürdü. YPG daha sonra yaptığı açıklamada Tel Abyad'da?kontrolü?tamamen sağladığını duyurdu. Çatışmalardan kaçarak sınırımıza yığılan 850 Suriyeliye Türkiye yine kucak açtı. Olaylarda IŞİD kurşunlarına hedef olan 6 kişi yaralandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...