Fener'den 'altı'n seri, liderden klasik galibiyet

Fener'den 'altı'n seri, liderden klasik galibiyet

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Rize'de Kweuke'nin golüyle mağlup duruma düşen Fenerbahçe Cristian'la eşitliği sağladı. Webo bitime 7 dakika kala takımına galibiyeti getirdi.

12 Ağustos 2009'da Rize Stadı'nın açılış maçında karşılaşmıştı iki takım. Fenerbahçe 2-1 kazanmıştı. O tarihten sonra ilk kez buluştular yine aynı yerde. Son 8 maçında galibiyete, son 3 haftada puana hasret Çaykur Rize, deplasman canavarı lider Fenerbahçe'yi konuk ediyordu. Ev sahibi rahat bir nefes alabilmek, konuk ekip ise takipçilerinden biraz daha uzaklaşarak koltuğunda rahat oturmak istiyordu. Rize hızlı başladı oyuna; 6'da Sercan'la kaleyi yokladılar, 11'de ise Kweuke ile golü buldular: 1-0. Kweuke, 14'te yakaladığı net fırsatta ağları havalandırabilse belki her şey çok daha farklı olacaktı, ama Kamerunlu kaleyi tutturamadı. Sonrasında toparlanan Fenerbahçe oyuna ortak oldu. Sarı-lacivertliler, Sow'la skoru dengelemeye çalışırken, 29'da Kuyt'ın kafa vuruşu üst direkten sekip oyun alanına döndü. Orta alanı Kıvanç ve Sylvestre'yle kontrol eden Rize kaptığı toplar kadar da pas hatası yapınca pozisyon üretmekte zorlandı. Fenerbahçe'de pek gol atacak gibi görünmüyordu. Hele, 42'de Sow'un defansı ekarte ettiği pozisyonda Serkan'a takılması moralleri iyice bozmuştu. Ama 45+2'de Cristian sahneye çıktı. Sambacı, kaleyi karşıdan gören noktadan kullandığı frikikte topu çatala takarken, Serkan çaresiz baktı kaldı: 1-1. Soyunma odasına mutlu giden Fenerbahçe, sahaya umutlu döndü. Lider, müthiş bir arzuyla yüklendi Rize kalesine. Ancak Cristian'ın golünü şaşkınlıkla izleyen Serkan, önce Emenekiye'ye ardından Alper Potuk'a set çekerek mutlak iki pozisyonda golü önledi. Fenerbahçe bastırıyor ama golü bulamıyordu ki, Ersun Yanal'dan Webo hamlesi geldi. 69'da oyuna giren Webo, 83'te kafayı vurdu, Rize'yi yıktı. Fenerbahçe, deplasman serisini 6 maça, puanını 35'e çıkararak liderlik keyfini sürdürürken, Rize üst üste 4. haftayı da puansız kapattı. nbsp;M. Emin Uluç/TÜRKİYE GAZETESİ

Ersun Yanal: Yürekli bir takımız
F.Bahçe Teknik Direktörü bir maçı daha son bölümde üç puana çeviren oyuncularına karşılaşma sonrası övgü yağdırdı. "Hepsini kutluyorum. Raul yok, 3 yabancı oyuncu kadroya giremedi, Emre sakat ama oynayan oynamayan bütün futbolcularımız maçı istedi" vurgusu yapan Yanal, "Kazanmakta ısrarlı, disiplinini kaybetmeyen bir takımız. İyi başlasak da kontrolü rakibe verdik. Yediğimiz golden sonra ise oyuna ağırlığımızı koyduk. Kazanma tavrımızı, ısrarımızı devam ettireceğiz. Mücadelemizi üst düzeyde sürdüreceğiz. Rizespor, G.Saray ve Beşiktaş'la dış sahada puanları paylaşan güçlü bir ekip. Zor bir karşılaşmaydı, oyuncularımı tekrar tebrik ediyorum. İyi çalışan bir takımız, oyuncularımızın karakteri kazanmaya yatkın karakter. Oyunu bırakmayan, disiplinli, yürekli bir takımız. Sonradan oyuna katılan oyuncularımızın katkısı çok fazla. Bugün Webo katkıyı verdi. Takım olduk" sözlerini kullandı.


BU VURUŞLARI ÇALIŞIYORUM
F.Bahçe'nin ilk golünü müthiş bir frikik vuruşuyla atan Cristian maç sonrası, "Çok zorlu bir maçtı, gitti geldi. Güzel bir gol attığıma inanıyorum. Samandıra'da sürekli çalışıyorum bu vuruşları" derken, "Bizim için güzel bir galibiyet oldu. İkinci yarı oyundan kopmuyoruz ve bulduğumuz pozisyonları değerlendiriyoruz. Caner'le frikikte barajın ve kalecinin konumu hakkında konuştuk" açıklaması yaptı.

Fener rakibini bayıltıyor
Ligde 14 maçın 76-90. dakikaları arasında rakiplerinin filelerini 7 defa havalandıran Fenerbahçe, uzatma dakikalarında ise toplam 4 gol kaydetti. Lider bu 11 golle önemli puanlar topladı ve rakiplerine fark attı.

Çalımbay HAKEME ÇATTI
Ç.Rize'nin hocası Rıza Çalımbay futbolcularının oyunundan memnun olduğunu söyleyerek, " Yunus Yıldırım kötü bir maç yönetti. Caner'in eliyle dokunduğu topta atılması lazımdı. F.Bahçe'nin hakem kararlarına ihtiyacı yok" açıklaması yaptı. nbsp;

Yıldırım'a GÖNDERME
Rize tribünleri maçın devam ettiği sırada "Şike yapsana, Aziz Yıldırım, şike yapsana" tezahüratlarında bulundu. Kendilerine ayrılan tribünleri dolduran Fenerbahçeli taraftarlar da Çaykur Rizesporlu seyircilerin yaptığı şike tezahüratına tepki gösterdi.

Caner ucuz kurtuldu
Dün sarı kart gören Caner Erkin cezalı duruma düştü. Takımını Akhisar maçında yalnız bırakan sarı-lacivertli takımın sol beki ikinci yarıdaki bir pozisyonda topa elle dokununca hakem Yunus Yıldırım oyunu durdurdu ancak Caner'e ikinci sarı kartı göstermedi.

SONUÇLAR
G.Saray-Elazığ2-0
MP Ant-Kasımpaşa1-1
Ç.Rize-F.Bahçe1-2


BUGÜN
13.30 nbsp;Akhisar Bld.-T.Konya
16.00 nbsp;K.Karabük-Kayseri
16.00 nbsp;Bursa-G.Birliği
19.00 nbsp;G.Antep-Trabzon

9 ARALIK PAZARTESİ
20.00 nbsp;Erciyes-Eskişehir
20.00 nbsp;Beşiktaş-Sivas

AVRUPA

10 ARALIK SALI

21.45 nbsp;G.Saray-Juventus


12 ARALIK PERŞEMBE
22.05 nbsp;Lazio-Trabzon


15. HAFTA

13 ARALIK CUMA
20.00 nbsp;Torku Konya-K.Karabük
20.00 nbsp;F.Bahçe-Akhisar (seyircisiz)

14 ARALIK CUMARTESİ
13.30 nbsp;Sivas-Ç.Rize
16.00 nbsp;Elazığ-M Park Ant
19.00 nbsp;Kayseri-Eskişehir
19.00 nbsp;G.Birliği-G.Saray

15 ARALIK PAZAR
19.00 nbsp;G.Antep-Erciyes
19.00 nbsp;Kasımpaşa-Beşiktaş


16 ARALIK PAZARTESİ
20.00 nbsp;Trabzon-Bursa

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...