Bir günde 200 roket attılar

Düzenleyen:
Bir günde 200 roket attılar

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Pakistan’ın güneyindeki Sind eyaletinin Sehvan kentinde bulunan bir türbeye DEAŞ’ın intihar saldırısı düzenlemesinin ardından Pakistan ile Afganistan arasında gerilim artıyor.

Pakistan, Afganistan’ın sınır vilayeti Nangarhar’a dün 200 roket attı. Vali sözcüsü Ataullah Khogyani, olaylarda iki çocuğun yaralandığını ve 100’den fazla ailenin evlerini terk etmek zorunda kaldığını bildirdi. Öte yandan Pakistan hükûmeti Afgan Büyükelçiliği’ndeki yetkilileri çağırdı ve teröristlerin Pakistan’a saldırılar düzenlemek için Afgan topraklarını üs olarak kullandığı belirtilerek protesto edildi. Pakistan ayrıca Afganistan’da tutuklu bulunan ve en çok aranan 76 Taliban militanının iadesini istedi. Saldırının ardından Pakistan genelinde düzenlenen operasyonlarda 100’den fazla terörist öldürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...