Katil Esad rejiminden Türkiye’ye Fırat Kalkanı şartı

Düzenleyen:
Katil Esad rejiminden Türkiye’ye Fırat Kalkanı şartı

DÜNYA Haberleri

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Fırat Kalkanı’nı işaret ederek “İşgal sona ermedikçe Astana ya da Cenevre’de yapılacak görüşmelerde Türk temsilcilerle doğrudan iletişime geçmeyeceğiz” dedi.

Ülkesinde birçok devletten asker ve terörist bulunmasına rağmen sadece Türk askerine itiraz eden Esad rejiminin temsilcisi “Türkiye askerlerini bir an önce Suriye’den çeksin” açıklamasını yaptı. Caferi, Astana’da bu sözlerini tuttuklarını Cenevre’de de aynı tavrı sürdüreceklerini dile getirdi. Astana’da önceki gün 3’üncüsü düzenlenen Suriye konulu görüşmelerde ateşkesin denetlenmesi amacıyla Türkiye, Rusya ve İran arasında ortak komisyon kurulması konusunda anlaşıldığı, bunun için çalışmalara da Ankara’da devam edileceği duyurulmuştu. Astana görüşmelerinin ardından Suriye konulu müzakereler 23 Şubat’ta Cenevre’de başlayacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...