ABD'den Esad'a son uyarı, 'Kimyasal silahları teslim et'

ABD'den Esad'a son uyarı, 'Kimyasal silahları teslim et'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Esad'ın tüm kimyasal silahları teslim etmesi durumunda askeri bir operasyonun önlenebileceğini söyledi.

nbsp;Şam yakınlarında siviller üzerine kimyasal başlıklı roket saldırısı düzenlendiği iddialarının ortaya çıktığı 21 Ağustos gününden bu yana Suriye 'ye askeri bir operasyonu gündemde tutan ABD 'den bugün sürpriz bir öneri geldi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Esad yönetiminin elindeki tüm kimyasal silah rezervini teslim etmesi durumunda askeri bir operasyonu önleyebileceğini söyledi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere 'nin başkenti Londra'da İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'le Suriye konusunda ortak bir basın toplantısı düzenledi. Şam yakınlarındaki kimyasal silah saldırısının Esad yönetimi tarafından yapıldığına kuşkularının olmadığını tekrarlayan Kerry, "Roketlerin nereden ateşlendiğini ve nereye indiğini biliyoruz" dedi. nbsp;Kerry, Esad'ın tüm kimyasal silahları devretmesi halinde askeri müdahaleyi engelleyebileceğini söyledi. Kerry, " Dünya Suriye'ye odaklanmalı ve diğer diktatörlere bir mesaj vermeli" şeklinde konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...