Mısır'da Temerrud Hareketi'nin kurucusu Bedr'e suikast

/ Kaynak: AA
Mısır'da Temerrud Hareketi'nin kurucusu Bedr'e suikast

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da, Temerrud (İsyan) Hareketi kurucularından Mahmud Bedr'in, uğradığı silahlı saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtildi.

nbsp;Mısır'da askeri darbeye gerekçe gösterilen 30 Haziran gösterilerinin en büyük destekçilerinden Temerrud (İsyan) Hareketi kurucularından Mahmud Bedr'in, uğradığı silahlı saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtildi. Hareketin internet sitesinden yapılan açıklamada, Temerrud'un kurucularından, resmi sözcü ve ordunun müdahalesinin ardından göreve getirilen geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un belirlediği "Anayasa Değişiklik Komitesi" üyesi Bedr'in, başkent Kahire'nin kuzeyindeki Şibin El-Kanatır beldesine seyahati sırasında aracında silahlı saldırıya uğradığı ifade edildi. Mahmud Bedr'in saldırıdan yara almadan kurtulduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen açıklamada, "Baltacı" adı verilen bir grup tarafından aracına ateş edilerek yolu kesilen Bedr'in el konulan aracındaki anayasa komitesine ait özel evrak ve bazı şahsi eşyalarının grup tarafından zorla çalındığı kaydedildi. Öte yandan, Mısır'ın kuzeyinde bulunan Kalyubiye ilindeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre yetkililer, içinde anayasa komisyonuna ait özel evrak ile cep telefonu da olan Bedr'in aracını, Şibin El-Kanatır beldesi yakınlarında terk edilmiş olarak buldu. Bedr'in, olaydan sonra hazırlanan polis raporunda, "zorla hırsızlığa uğradığı"nı ifade ettiği öğrenildi. Mısır'da geçen nisan ayında Mursi karşıtlarının oluşturduğu Temerrüd Hareketi, erken seçimlerin yapılması nbsp;isteğiyle açılan imza kampanyasıyla başlamış ve ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alınmasıyla son bulan 30 Haziran gösterilerinin yapılmasına zemin hazırlamıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...