Zelenskiy'den operasyonel değişiklik çağrısı: Kritik birimin komutanını görevden aldı

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
- Güncelleme:
Zelenskiy'den operasyonel değişiklik çağrısı: Kritik birimin komutanını görevden aldı

DÜNYA Haberleri  / The Guardian

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ordusuna yaptığı çağrıda operasyonel değişiklik yapılmasını istedi. Rusya'ya yönelik karşı saldırının hızına ilişkin sorular artarken, "askerler için yeni düzeyde tıbbi destek" talep etti. Ayrıca sağlık biriminin komutanını da görevden aldı.

Volodimir Zelenskiy, Ukrayna ordusunun operasyonlarında hızlı değişiklik yapılmasını talep etti ve sağlık kuvvetleri komutanının görevden alınacağını duyurdu. Ukraynalı liderin bu hamlesi, Pazar günü Savunma Bakanı Rustem Umerov ile yaptığı görüşme sırasında duyuruldu. 20 aydır devam eden Ukrayna - Rusya savaşının gidişatı ve doğuda ve güneyde Ukrayna'nın karşı saldırısının ne kadar hızlı ilerlediği konusunda şüpheler artıyor.

Zelenskiy, yaptığı video açıklamada, "Savunma Bakanı Umerov ile bugünkü toplantıda öncelikler belirlendi" dedi ve ardından şöyle devam etti: "Sonuçları beklemek için çok az zamanımız kaldı. Gelecek değişiklikler için hızlı harekete geçilmesi gerekiyor."

TIBBİ KUVVETLER KOMUTANI GÖREVDEN ALINDI 

Ukrayna lideri Zelenskiy, Silahlı Kuvvetler Tıbbi Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Tetiana Ostashchenko'nun görevden alındığını açıkladı. Ostashchenko'nun yerine Tümgeneral Anatoliy Kazmirchuk getirildi.

Zelenskiy, "Toplumda, özellikle de muharip sağlık görevlileri arasında defalarca vurgulandığı gibi, görev açıktır; askerlerimiz için temelde yeni bir tıbbi desteğe ihtiyacımız var" dedi.

Dijitalleşme ve iletişimin gelişmesi öncelik olarak gösterildi.

Rustem Umerov, mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden yaptığı açıklamada görev değişikliğini kabul etti. Ayrıca dijitalleşme, "taktik tıp" ve personel rotasyonunu öncelikler arasında gösterdi.

Ukraynalı başkomutan General Valery Zaluzhny, savaşın yeni bir yıpratma aşamasına girdiğini ve Ukrayna'nın Rus ordusuna karşı koymak için daha gelişmiş teknolojiye ihtiyacı olduğunu söyledi. Zelenksiy ise ilerlemelerin zaman alacağını dile getirirken, savaşın çıkmaza girdiğini kabul etmiyor ve başta ABD olmak üzere Kiev'in batılı müttefiklerinin askeri desteğini sürdürmesi için çağrıda bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...