'Varılan mutabakatların ortaklaşa açıklanacağı doğru değil'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Varılan mutabakatların ortaklaşa açıklanacağı doğru değil'

DÜNYA Haberleri  / AA

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Kıbrıs müzakerelerinde "bugüne kadar varılan mutabakatların ortaklaşa açıklanacağına" ilişkin iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

Sözcü Burcu yaptığı yazılı açıklamada, müzakerelerdeki güvenlik ve garantiler başlığı altındaki konuların görüşmelerin en son safhasında ve bütün ilgili tarafların masa etrafında olacakları bir aşamada görüşüleceğini kaydetti.

Rum basınında yer alan, "liderler arasında 27 Mayıs’ta yapılacak görüşmede, bugüne kadar varılan mutabakatların ortaklaşa açıklanacağına” ilişkin iddiaların doğru olmadığını belirten Burcu, "Liderlerin alınmış böyle bir kararı yoktur." ifadesini kullandı.

Barış Burcu, yine basında yer alan "ortak ordu" konusunun da gündeme getirilmeye çalışıldığını, bu konuda da ortak bir anlayış ve uzlaşının olduğu izlenimi yaşatılmaya çalışıldığını belirterek, “Bu da doğru değildir ve ancak zamanı geldiğinde ele alınabilecek konulardan biridir." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...