Ülkelerinde baskı ve fakirlikten kaçıyorlar

Ülkelerinde baskı ve fakirlikten kaçıyorlar

DÜNYA Haberleri

Myanmar sularında bir teknedeki 727 Arakanlı ile İtalya açıklarında 861 göçmen bindikleri botlardan operasyonla kurtarıldı

Güney Asya'da ve Akdeniz'de yaşanan kaçak mülteci dramına her gün bir yenisi ekleniyor. Myanmar yönetiminin baskısından kaçan 727 Arakanlı Müslümanı taşıyan balıkçı teknesi yine Myanmar donanması tarafından buldu. Myanmar Enformasyon Bakanlığı, 74'ü kadın, 45'i çocuk olan teknenin ülkeye ait bir adaya çekildiğini bildirildi. Öte yandan, İtalyan donanması, Libya'dan İtalya'ya doğru giden botundaki 217 göçmeni kurtardı, botta ayrıca 17 göçmenin cesedi bulundu. Diğer taraftan, Bersagliere gemisinin Lampedusa Adası açıklarında kurtardığı 234 göçmen Augusta Limanı'na götürüldü. Yine bölgede Triton operasyonu kapsamında görev yapan bir askeri İrlanda gemisinin de denizden kurtardığı 410 göçmeni dün İtalya'nın Palermo Limanı'na ulaştırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...