Ukrayna’ya 67 tır insani yardım malzemesi ve 1 mobil mutfak tırı gönderildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ukrayna’ya 67 tır insani yardım malzemesi ve 1 mobil mutfak tırı gönderildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bölgeye bugüne kadar 67 tır insani yardım malzemesiyle 1 mobil mutfak tırı gönderildiğini açıkladı.

AFAD tarafından yapılan açıklamada Türkiye tarafından Ukrayna halkının acil insani ihtiyaçlarını karşılamak üzere AFAD koordinasyonunca ilgili kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle hazırlanan insani yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılmasına devam ediliyor.

UKRAYNA’YA 67 TIR GÖNDERİLDİ

Türkiye'nin 27 Şubat’ta başlattığı insani yardım seferberliği kapsamında bölgeye bugüne kadar AFAD Başkanlığı tarafından 21 tır ve 1 mobil mutfak tırı, Sağlık Bakanlığı, belediyeler, Türk Kızılay ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarınca 46 tır olmak üzere toplam 67 tır insani yardım malzemesi ve 1 mobil mutfak tırı sevk edildi. Mobil mutfak tırı, 12-18 Mart'ta Romanya'daki Siret Sınır Kapısı'nda sıcak yemek hizmeti sundu.

AFAD’IN UKRAYNA’DA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Tır, 20 Mart 2022 tarihinden itibaren de Ukrayna'nın Lviv kentinde sıcak yemek hizmeti vermeye başladı. Ukrayna'da, insani ihtiyaçları belirlemek, insani yardım faaliyetleri yürütmek ve Türkiye'den gönderilen yardımların eş güdümünü sağlamak üzere 4 kişilik AFAD insani yardım ekibi, Siret ve Lviv'de çalışmalarına devam ediyor. Siret Sınır Kapısı'nda bugüne kadar yaklaşık 210 bin (adet/birim) insani yardım malzemesi dağıtıldı.

Ukrayna’ya 67 tır insani yardım malzemesi ve 1 mobil mutfak tırı gönderildi

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...