Türkiye düşmanı ABD'li senatör Menendez yeniden sahnede: Kıbrıs'ta Türk askerine dil uzattı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye düşmanı ABD'li senatör Menendez yeniden sahnede: Kıbrıs'ta Türk askerine dil uzattı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye karşıtlığıyla bilinen ABD'li Senatör Bob Menendez, Pile yolu gerilimi sonrasında GKRY'ye yaptığı ziyarette skandal sözlere imza attı. Türkiye ve Türk askerine işgalci diyen Menendez, BM'yi harekete geçmeye davet etti.

Türkiye karşıtı duruşuyla bilinen ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve New Jersey Senatörü Bob Menendez, birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) gitti. Menendez, burada yaptığı açıklamalarda asılsız iddialarla Türkiye’yi hedef aldı. ABD’li senatörün skandal sözleri Yunan basınında büyük ilgi gördü.

Menendez’in ziyareti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC), Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün Pile-Yiğitler Yolu Projesi’ne müdahalesinden sonra geldi. Menendez, Rum Lider Nikos Hristodulidis ve Temsilciler Meclisi Başkanı Annita Dimitriu ile bir araya geldi.

TÜRKİYE’YE ASILSIZ SUÇLAMALAR

ABD Senatosunda Türkiye karşıtı tavrıyla tanınan Menendez, BM güçlerinin taraflı bir şekilde yol projesine müdahalesi hakkında KKTC’yi suçlayarak '’kabul edilemez bir saldırı’' ifadesini kullandı.

1950 ile 1974 yılları arasında Türk toplumuna yönelik Rum saldırılarını görmezden gelen Menendez, Türkleri korumak maksadıyla Kıbrıs’ta bulunan Türk askerine ‘’işgalci’’ diyerek, "Bugüne kadar 40 bin Türk askeri Kıbrıs Cumhuriyeti'nin %36'sını yasadışı bir şekilde işgal ederek burayı dünyanın en militarize yerlerinden biri haline getirdi" açıklamasında bulundu.

KKTC’nin dünyadan izole bir şekilde kalması için çabalayan Menendez, Türkiye’nin KKTC’yi ilhak edebileceğini öne sürdü. Ankara ve Lefkoşa’nın ‘’izolasyon politikalarını bitirin aksi takdirde alternatifleri değerlendiririz’’ çağrılarını göz ardı eden Menendez, "Tetikte olmalıyız, Erdoğan her an fikrini değiştirebilir" dedi.

Türkiye karşıtı sözlerine devam eden Menendez, ABD'nin Kıbrıs'ın adalet, yeniden birleşme, barış ve güvenlik mücadelesinde desteklenmesinde rol oynayacağına inandığını belirterek, Türk askerleri Ada’dan tamamen çekilene kadar GKRY’yi destekleyeceklerini kaydetti.

Türkiye düşmanı ABD'li senatör Menendez yeniden sahnede: Kıbrıs'ta Türk askerine dil uzattı

BAŞPİKOPOS’TAN MADALYA ALDI

Görüşmelerden sonra Başpiskoposluk Sarayı'na geçen ABD'li senatöre Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 3 Georgios tarafından 'Havari Barnabas Altın Madalyası' verildi.

YUNAN BASININDA GÜNDEM OLDU

Menendez’in Türkiye’ye yönelik asılsız suçlamaları, Yunan basınında büyük heyecana neden oldu. Yunanistan’ın ABD Senatosundaki en büyük destekçilerinden olan senatörün sözleri, haber sitelerinde manşet oldu.

Yunan basını, Menendez’in Türkiye’nin Kıbrıs’ta işgal girişiminde bulunduğunu ve BM’yi göreve davet ettiğini aktardı.

KIBRIS'A SİLAH DESTEĞİNİ SAVUNDU

Menendez, ABD'nin 1987 yılından 2020 yılına kadar kesintisiz uyguladığı silah ambargosuna tepki gösterdi. Yunan dostu olarak bilinen Senatör, 2020 yılında her yıl yeniden görüşülmek şartıyla kaldırılan ambargonun süresiz bir şekilde kaldırılması gerektiğini ifade ederek, bunun için çalıştığını belirtti. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...