Tupac Shakur cinayetinde yeni gelişme! Zanlı 27 yıl sonra yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Tupac Shakur cinayetinde yeni gelişme! Zanlı 27 yıl sonra yakalandı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD'de, 1990'lı yıllara damga vuran rapçi Tupac Shakur, 25 yaşındayken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Tupac'ı öldürenler ise yakalanamadı. Bu cinayetten 27 sene sonra bir kişi, baş şüpheli olarak gözaltına alındı.

YAZAR: SEVDA KILIÇ - Rap efsanesi Tupac Shakur, 1996 yılında Las Vegas'ta silahlı saldırıya uğradı. Ünlü boksör Mike Tyson'ın, Bruce Seldon’la karşılaştığı maçı seyrettikten sonra salondan ayrılan Tupac, kırmızı ışıkta yanına yaklaşan kişiler tarafından aracında 4 kurşunla vuruldu.Olay ise çözülemedi. İşin arkasında CIA olduğu, Tupac'ın rakipleri tarafından vurulduğu, hatta ölmediği gibi bir sürü komplo teorileri ortaya atıldı. Ancak hiçbiri ispat edilemedi.

BAŞ ŞÜPHELİ YAKALANDI

Cinayetle ilgili 27 yıl sonra yeni bir gelişme yaşandı. Nevada eyaleti Clark County Bölge Başsavcı Yardımcısı Marc DiGiacomo, 60 yaşındaki Duane Keith Davis'in, Tupac'ın öldürülmesiyle bağlantılı olarak gözaltına alındığını duyurdu.  DiGiacomo, Davis'i, "ölüm emrini veren" kişi, "sahadaki, olay yerindeki lider" olarak tanımladı. Duane Keith Davis'in kefaletle serbest bırakılması istendi ancak bu talep reddedildi. Clark County Şerifi Kevin McMahill de "Tupac Shakur'un ailesi 27 yıldır adalet bekliyor" yorumunda bulundu. 

İTİRAF GİBİ KİTAP...

Davis, 2019'da "Compton Street Legend" adlı anı kitabında ateş açılan aracın ön yolcu koltuğunda oturduğunu ve cinayette kullanılan silahı arka koltuğa koyduğunu, tetiğe de buradan basıldığını yazmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...