İşgalci İsrail güçleri Batı Şeria'da 1 Filistinliyi öldürdü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İşgalci İsrail güçleri Batı Şeria'da 1 Filistinliyi öldürdü

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da yine Filistinlileri hedef aldı. El-Bire kenti yakınlarında bir araca açtığı ateş atan İsrail polisi bir Filistinliyi öldürdü diğerini de yaralandı.

İşgalci İsrail güçleri Filistin topraklarında kan dökmeye devam ediyor.

Filistin haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, İsrail askerleri, Bire'ye bağlı Et-Tavil Dağı bölgesinde inşa edilen Psagot Yahudi yerleşim birimi yakınlarında bir araca ateş açtı.

1 ÖLÜ, 1 YARALI

Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırıda Muhammed Cibril Rummane'nin hayatını kaybettiğini, bir Filistinlinin ise bedeninin alt kısmından hafif şekilde yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusunun açıklamasında ise Psagot yakınlarındaki askeri bir noktaya molotofkokteyli attığı iddia edilen 2 gence ateş açılarak "etkisiz hale getirildikleri" ifade edildi.

İşgal altındaki Batı Şeria, uzun zamandır, İsrail askerlerinin baskınlarına ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına tanık oluyor.

200'DEN FAZLA FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail güçleri, 2023 yılının Ocak-Temmuz ayları arasında işgal altındaki Filistin topraklarında düzenledikleri saldırılarda 200'den fazla Filistinli'yi katletti.

En fazla can kaybı Cenin, Nablus ve Gazze Şeridi'nde yaşandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...