Trump, potansiyel rakibi DeSantis'i Başkanlığa aday olmaktan caydırmaya çalışıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Trump, potansiyel rakibi DeSantis'i Başkanlığa aday olmaktan caydırmaya çalışıyor

DÜNYA Haberleri

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida Valisi Ron DeSantis'i 2024 Başkanlık yarışına resmen girmekten caydırmaya çalıştı ve bunun Cumhuriyetçi Parti'yi böleceğini ve DeSantis'in siyasi kariyerine zarar vereceğini iddia etti.

Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden önümüzdeki yıl ABD'de yapılacak Başkanlık yarışındaki potansiyel rakibi Florida Valisi Ron DeSantis'i hedef aldı. Eski Amerikan başkanı, Vali DeSantis'i anketlerde kendisine karşı iyi durumda olmayan genç bir adam olarak tanımladı.

Trump DeSantis için, "Cumhuriyetçi Parti'yi yalnızca incitecek ve bir şekilde bölecek olan Başkanlığa aday olmaya karar verirse, aziz ve büyük MAGA oylamasını kaybedeceğine ve bir daha asla başarılı bir şekilde aday olamayacağına inanıyorum" dedi.

Ayrıca, Trump'ın beyin takımı, eyalet yetkililerinin federal göreve aday olmaları durumunda istifa etmelerini gerektiren Florida yasasında yapılacak bir değişikliği destekleyip desteklemeyeceği konusunda DeSantis'i köşeye sıkıştırdı.

Trump kampanyası, DeSantis'in valiliğe aday olurken 2018'de Kongre'den istifa etme kararına işaret ederek, bu sefer aynısını yapmamasının onun için ikiyüzlülük olacağını öne sürdü.

DESANTIS BAŞKANLIK YARIŞINA KATILACAK MI?

DeSantis, 2024'te Başkanlığa aday olup olmayacağını henüz açıklamadı, ancak önümüzdeki aylarda yarışa girmesi bekleniyor.

Florida valisi sessizce personel toplamaya devam ediyor ve DeSantis yanlısı bir grup da yakın zamanda, daha önce Trump'ın yönetiminde ya da kampanyasında birlikte çalışmış birkaç personeli işe almış durumda.

ANKETLER TRUMP'I İŞARET EDİYOR

Vali DeSantis, anket verilerine göre Trump'ın en zorlu potansiyel rakibi olarak görülüyor. Bazı anketler, Florida, Georgia ve Iowa da dahil olmak üzere çeşitli eyaletlerde DeSantis'in Trump'ın önünde olduğunu gösteriyor.

Ancak ulusal anketler, Trump'ın DeSantis ve 2024 Cumhuriyetçi Parti adaylığı için diğer potansiyel rakipler üzerinde önde olduğu sonuçlarına ulaşıyor. Geçen hafta yayınlanan bir Fox News anketi, Cumhuriyetçi Parti birincil seçmenleri arasında %54 destekle Trump'ın desteklendiğini açıklarken, DeSantis %24 ile bir sonraki en yakın aday oldu.

TRUMP'A KARŞI YAPILAN SUÇLAMALAR POLİTİK Mİ?

Trump, 2016 seçimlerinden önce aralarında bazı kadınların da olduğu kişilere 'sus parası' ödeme planına karıştığı iddiasıyla ilgili 34 ağır suçla suçlanıyor. DeSantis, iddianamenin 'Amerikan ilke ve inançlarına aykırı' olduğunu ve siyasi amaçlı olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...