TİKA'nın kurduğu yabancı dil laboratuvarı hizmete açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TİKA'nın kurduğu yabancı dil laboratuvarı hizmete açıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

TİKA'nın Tunus'un 9 Avril Üniversitesinde kurduğu yabancı dil laboratuvarı törenle hizmete açıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus'un önde gelen üniversitelerinden 9 Avril Üniversitesine Yabancı Dil ve Tarih Eğitim Laboratuvarı kurdu.

Laboratuvarın açılışı için düzenlenen törene Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan da katıldı. Doğan burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin Tunus ve uluslararası ilişkilere dair edinecekleri derin deneyimin ancak iyi bir yabancı dil eğitimiyle mümkün olacağını söyledi.

Yabancı dillerin halklar arasındaki en önemli iletişim kanallarından biri olduğunu belirten Büyükelçi Doğan, bu ortak iş birliğinden akademisyen ve öğrencilerin en iyi şekilde faydalanmasını ümit ettiklerini dile getirdi.

Teknik donanımın özenle yapıldığı laboratuvarda 40 öğrenci aynı anda eğitim görme imkanına sahip olacak. Tunus'un önde gelen yüksek öğrenim merkezlerinden 9 Avril Üniversitesinde 32'si yüksek lisans olmak üzere 328 öğrenci bu yıl Türkçe eğitimi alıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...