TİKA'dan Kırgızistan'a askeri lise

/ Kaynak: AA
TİKA'dan Kırgızistan'a askeri lise

DÜNYA Haberleri  / AA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Milli Askeri Lisesi'nin tadilat projesini başarıyla tamamladı.


''Sovyetler Birliği döneminin kahramanı'' olarak nitelendirilen Tümgeneral Dayır Asanov'un adını taşıyan Savunma Bakanlığı'na bağlı Milli Askeri Lisesi önünde düzenlenen törende, TİKA yetkilileri, tadilatı tamamlanan okulu, yeni eğitim malzemeleriyle teslim etti.

Törene, Savunma Bakan Yardımcısı Şerikbay Sultanov, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği 2. Katibi Seyfullah Şahin, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Ali Özgün Öztürk, TİKA Bişkek Koordinatörü Hakan Ergün ve askeri lisenin yetkilileri katıldı.

TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırgızistan'ın Orta Asya'da en çok önem verilen ülkelerin başında geldiğini belirtti.

Kırgızistan Savunma Bakan Yardımcısı Sultanov ise Türk hükümetine ve TİKA'ya okulun tadilatını yaptığı ve eğitim malzemelerini sağladığı için minnettar olduklarını söyledi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...