Suudi Arabistan, Ukrayna barış görüşmesine ev sahipliği yapacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Suudi Arabistan, Ukrayna barış görüşmesine ev sahipliği yapacak

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan'ın Ukrayna'daki Rus işgalini bitirmeyi hedefleyen bir barış görüşmesine ev sahipliği yapacağı ifade edildi. The Wall Street Journal, görüşmelerin 5 ve 6 Ağustos'ta Cidde şehrinde yapılacağını ve yaklaşık 30 ülkenin katılacağını söyledi.

Kiev’de üst düzey bir yetkili, Suudi Arabistan’ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin barış planı görüşmelerine ev sahipliği yapacağını ifade etti.

Zelenski'nin Genelkurmay Başkanı Andriy Yermak pazar günü yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan zirvesine birkaç ülkeden yetkililerin katılacağını söyledi, ancak toplantının ne zaman veya hangi şehirde yapılacağını söylemedi.

The Wall Street Journal, görüşmelerin 5 ve 6 Ağustos'ta Cidde şehrinde yapılacağını ve yaklaşık 30 ülkenin katılacağını söyledi.

Journal, Ukraynalı ve Batılı yetkililerin, çabaların bu yılın sonlarında küresel liderlerin savaşı çözmek için ortak ilkelere imza atacağı bir barış zirvesiyle sonuçlanmasını umduklarını söyledi.

Daha önce Ukrayna, 10 maddelik barış formülünü Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması, Rus birliklerinin geri çekilmesi, tüm tutukluların serbest bırakılması, saldırıdan sorumlu olanlar için bir mahkeme ve Ukrayna için güvenlik garantileri olarak tanımlamıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

#vd-42193,

Kaynak: Haber7

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...