Suriye'ye yönelik 'kimyasal' bildirisine 25 imza daha

Suriye'ye yönelik 'kimyasal' bildirisine 25 imza daha

DÜNYA Haberleri

Beyaz Saray, Suriye'ye yönelik ABD ve 10 ülke tarafından yayımlanan,25 ülkenin daha imzalanan bildiriye yeni ülkelerin imza atmasını memnuniyetle karşıladı

Beyaz Saray, Suriye'ye yönelik ABD ve diğer 10 ülke tarafından yayımlanan, 25 ülke tarafından imza atılan bildiriye yeni ülkelerin imza atmasını memnuniyetle karşıladı. Beyaz Saray, Suriye'ye yönelik ABD ve diğer 10 ülke tarafından yayımlanan bildiriye yeni ülkelerin imza atmasını memnuniyetle karşıladı. Yapılan yazılı açıklamada, 6 Eylül'de, ABD ve diğer 10 ülke tarafından, Esad rejiminin 21 Ağustos'ta kimyasal silah kullanımını en güçlü şekilde kınayan ve uluslararası yanıt verilmesi çağrısında bulunan ortak bildirge yayımlandığı hatırlatıldı. Bildirinin, kimyasal silah kullanımının engellenmesi için ABD ve diğer ülkelerin üstlendiği çabaları desteklediği belirtilen açıklamada, yayımlandığı günden itibaren yeni ülkelerin bildiriyi imzaladığı ve içeriğini desteklediği aktarıldı. Açıklamada, bildiriyi remi olarak destekleyen ülkeler şöyle sıralandı: "Arnavutluk, Avustralya, Kanada, Hırvatistan, Danimarka, Estonya, Fransa, Almanya, Honduras, Macaristan, İtalya, Japonya, Kore Cumhuriyeti, Kosova, Letonya, Litvanya, Fas, Katar, Romanya, Suudi Arabistan, İspanya, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve ABD."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...