'Suriye için en az 75 bin asker gerekiyor'

'Suriye için en az 75 bin asker gerekiyor'

DÜNYA Haberleri

Pentagon'a göre, Suriye'deki kimyasal silah depoları ve tesisleri ele geçirmek için yapılacak kara harekatında 75 binden fazla askere ihtiyaç duyuluyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'a göre, Suriye'deki kimyasal silah depoları ve tesisleri ele geçirmek için yapılacak olası bir kara harekatında 75 binden fazla askere ihtiyaç duyuluyor. Bu tahmin, Pentagon'un 2012 yılının başlarında ABD Başkanı Barack Obama'ya gönderdiği gizli ibareli bir rapora dayandırılıyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir Pentagon yetkilisi raporun, Obama'nın Ulusal Güvenlik danışmanının isteği üzerine, Esad rejimine müdahale için muhtemel askeri senaryolar için hazırlanan raporlar arasında yer aldığını belirtti. Şubat ayında da Pentagon yetkilileri Suriye'deki kimyasal silah tesislerinin ele geçirilmesi için Afganistan'daki ABD askerlerinden daha fazla sayıda bir askeri güce ihtiyaç duyulduğunu ifade etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...