Rusya 'Kongrenin alacağı karar meşru olmayacak'

Rusya 'Kongrenin alacağı karar meşru olmayacak'

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı Sergey İvanov, ABD Kongresi'nin Suriye'ye müdahale yönünde alacağı bir kararın meşru olmayacağını söyledi.

G20 zirvesi çerçevesinde düzenlediği basın toplantısında konuşan İvanov, "Onların ne şekilde oy kullandığı mesele değil. Eğer onlar askeri gücün kullanmasını oyluyorsa bu kesinlikle meşru değil…" dedi. St. Petersburg'a gelen G20 ülkeleri liderleri ve uluslar arası örgütlerin temsilcilerinin (toplam 33) büyük çoğunluğunun Suriye krizinin siyasi ve diplomatik yolla çözülmesini savunduğunu kaydeden İvanov, sorunun temelinde kimyasal saldırıyı kimin yaptığının olduğunu söyledi. Kimyasal saldırı yapanlarla ilgili herhangi bir açıklık olmadığını savunan İvanov, "Açık konuşmak gerekirse, çok basit mantıkla bile saldırıyı Beşşar Esad rejiminin yapmayacağını anlamak mümkün." değerlendirmesinde bulundu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...